"ZNAJU" KO ĆE OSVOJITI VIMBLDON: Izjednačene cene za muško i žensko finale na najpoznatijem turniru na svetu

Novosti online

08. 02. 2022. u 19:13

PRVI put posle 31 godine dispariteta, cene ulaznica za muško i žensko finale singla na Vimbldonu biće iste. Razlog za ovo je možda i nerealno visoko očekivanje koje Britanci imaju od osvajačice Ju-Es opena, njihove zemljakinje Eme Radukanu.

ЗНАЈУ КО ЋЕ ОСВОЈИТИ ВИМБЛДОН: Изједначене цене за мушко и женско финале на најпознатијем турниру на свету

FOTO: EPA

Prošle godine, ulaznice za žensko finale bile su 200 funti, u odnosu na finale muškaraca za koje su karte koštale 240. Međutim, Britanci su sada uvereni da u Emi Radukanu imaju ozbiljnu kandidatkinju za finale, pa su odlučili da izjednače cene karata za muški i ženski singl. Izjednačene su i karte za polufinala u obe konkurencije pa će one sada iznositi po 210 funti.

Organizatori Vimbldona pozivaju se na brojke sa Ju-Es opena kada je Radukanu privukla skoro deset miliona gledalaca Kanalu 4 tokom finala. Ukoliko Radukanu zaista stigne do finala Vimbldona, postaće prva Britanka kojoj je to uspelo još od 1977. godine kada je Virdžinija Vejd osvojila titulu.

Još jedna tradicija biće prekinuta ove godine u Ol Inland klabu, a to je jedna koja traje od početka nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu - ukida se "središnja nedelja", slobodan dan na polovini turnira. Ta tradicija bila je silom prilika suspendovana četiri puta od 1877. godine - 1991, 1997, 2004. i 2016. kada je zbog velikih problema koje su organizatorima pravile kiše moralo da se igra i na prvu nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri