OVO JE DORUČAK ŠAMPIONA: Novak Đoković ne počinje dan bez ove namirnice koju svi imamo kod kuće ali je ne koristimo na ispravan način (FOTO)

Novosti online

06. 02. 2022. u 10:57

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković poznat je između ostalog i po specifičnom načinu ishrane, a glavni sastojak njegovog čuvenog doručka je - celer!

ОВО ЈЕ ДОРУЧАК ШАМПИОНА: Новак Ђоковић не почиње дан без ове намирнице коју сви имамо код куће али је не користимо на исправан начин (ФОТО)

foto: Tviter/atptour

Svetski mediji prate gotovo svaki Đokovićev korak, te su tako u Melburnu pre par godina, na Australijan openu, otkrili i koji je "najbitniji obrok dana" srpskog tenisera, piše Blic.

Jednom prilikom je iz Melburna Novak Đoković poslao jutarnji pozdrav navijačima zelenim sokom, kada su se mnogi zapitali šta se krije u toj čaši kojom započinje dan. 

Đoković svaki dan počinje vodom sa limunom i limetom na prazan stomak, a zatim popije sveže isceđen sok od stabljike celera. U pitanju je porodični napitak, konzumira ga i njegova supruga Jelena, kao i deca, s tim što se za njih priprema u kombianciji sa jabukom ili krastavcem zbog jačine ukusa.

- Celer je biljka sa posebnim nutritivnim i lekovitim svojstvima, postoji u divljem i pitomom obliku, a oba su lekovita. Celer je povrće poznato od davnina, a u prošlosti su ga ljudi uzgajali zimi i smatrali su da jača organizam, dok su njegove semenke korišćene za olakšavanje boli. Danas se uglavnom koristi kao začin ili kao prilog jelima, a njegova lekovitost potvrđena je raznim istraživanjima, piše bosanski portal Azra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024