DANILE, VELIKI SI... Voleo bih da igram finale sa Novakom na njegovom omiljenom mestu, pa i da ga izgubim

Novosti online

18. 01. 2022. u 09:52

DRUGI teniser sveta Danil Medvedev iz Rusije plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 91. igrača sveta Švajcarca Henrija Laksonena posle tri seta, 6:1, 6:4, 7:6.

ДАНИЛЕ, ВЕЛИКИ СИ... Волео бих да играм финале са Новаком на његовом омиљеном месту, па и да га изгубим

Foto: AP

Medvedev je pobedio posle nepuna dva sata. On je četiri puta oduzeo servis Laksonenu, koji je napravio jedan brejk.

Posle meča Rus nije želeo da prihvati ulogu favorita u Melburnu. Na pitanje koje je dobio iz studija Eurosporta oko toga ko je favorit, Rus je dao zanimljiv odgovor:

- Uvek kažem da je onaj koji je najviše rangiran favorit, ali ću ovoga puta istaći da je sada Nadal taj. Ipak, on ima 20 grend slemova - rekao je Medvedev, dok se sa njegovim mišljenjem ne slaže Mats Vilander:

- Sada kada Novak nije ovde, mislim da je Danil najbolji igrač na svetu. Jeste, rekao je da je Rafa favorit, ali smatram da je to ipak Medvedev - poentirao je Šveđanin.

Naravno, bilo je priče i o Novaku Đokoviću, gde je Rus još jednom pokazao koliko ima srce.

- Melburn, 'Rod Lejver' arena, to je njegovo omiljeno mesto na svetu, toliko mečeva, dobijenih finala i polufinala, bio je sjajan. Pokušao sam da ga sprečim prošle godine, ali sam bio daleko od toga. Voleo bih da imam ponovo šanse da igram sa njim u finalu na 'Rod Lejveru', čak i da me pobedi. U finalu US opena sam uspeo da pobedim Novaka, išao je po nešto specijalno, igrao je dobar tenis, servirao dobro. Sa kim god da igram u finalu moraću da odigram najbolje što mogu - rekao je Medvedev.

Drugi nosilac Medvedev će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela domaćeg tenisera Nika Kirjosa i Britanca Lijama Brodija.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna