NOVAK NEĆE MOĆI U AUSTRALIJU TRI GODINE: Ministarka potvrdila - Australijan open bez Đokovića do 2025.

Novosti online

17. 01. 2022. u 00:11

MINISTARKA unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz potvrdila je da je Novaku Đokoviću zbog ukidanja vize i deportacije zabranjen ulaz u ovu zemlju u periodu od tri godine.

НОВАК НЕЋЕ МОЋИ У АУСТРАЛИЈУ ТРИ ГОДИНЕ: Министарка потврдила - Аустралијан опен без Ђоковића до 2025.

Foto: AP Photo/Mark Baker, File

To znači da Đoković neće moći da se takmiči na Australijan openu sve do 2025. godine, ukoliko potencijalno ne podnese žalbu koju će Australija prihvatiti, ili ta država ne preinači odluku o trogodišnjoj zabrani.

- Ukidanje vize je potvrdio Federalni sud, tako da, kao rezultat toga, njemu će biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine -  rekla je ministarka Endrjuz za australijske medije.

Trogodišnja zabrana može biti ukinuta, ali o tome se još ne razmatra.


- Moguće je da u obzir budu uzeti argumenti, ali pričati o tome trenutno možemo samo hipotetički. Svaki zahtev će biti razmatran zasebno u zavisnosti od argumenata - dodala je ministarka.

Veliko je pitanje da li ovo znači da je srpski as prošle sezone odigrao svoj poslednji Australijan open, s obzirom na to da će 2025. imati 37 godina.

Podsetimo, Novak Đoković se u subotu zaputio ka Dubaiju iz Melburna, a dalji koraci koje će napraviti trenutno nisu poznati.

Najbolji teniser sveta je istakao da se neće oglašavati u naredne dve nedelje, tačnije dok se ne završi prvi grend slem.

BONUS VIDEO - PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (14)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena