NOVAK Đoković je pre nedelju dana krenuo na Australijan open 2022, verovatno i ne sluteći šta će mu se desiti. A dok se polako ulazi u drugu sedmicu drame oko vize i eventualne deportacije, postaje sve jasnije zašto se australijska vlast nalazi na korak od toga da ga istera iz zemlje.

VOJIN

13.01.2022. 17:47

Б Р А В О за ИСТРАЖИВАЧКО НОВИНАРСТВО !!! БРАВО ЗА Н О В О С Т И !!! А Новак ће истрајно следити свој пут !!! СРБИЈА му шаље своју љубав, а против љубави оружја нема

Dragan

13.01.2022. 18:23

Malo je reći da sam sa velikim uživanjem pročitao vaš tekst. Ali sam iskreno tužan što u ostalim medijima retko ko ume da uradi ovakav tekst. Svaka čast!

Sale

13.01.2022. 19:16

Ma samo čekaju najpogodniji momenat sa najboljim efektom po njih a najgorim po Novaka da to urade. Možda ga i puste da malo igra ali definitivno nema šanse da igra do kraja. Jednostavno može im se i neće se libiti da tako nešto i urade.

Mika

13.01.2022. 19:22

Tekst je sjajan! Ima jedno ali ne za Vas. Za sve Srbe! A to je ona prokleta Srpska..nije se desilo ako niko ne sazna, i ja onda moram da objavim. Da je cutao...otisao i ...nista se od ovog ne bi desilo. Naravoucenije: jezik za zube!

Ranko

13.01.2022. 20:55

У мору пискарала, овакав текст делује као зелена оаза у пустињи. Браво Николићу...

lidija

13.01.2022. 21:57

Niko ne pominje da je u aplikaciji za vizu štiklirao polje "medicinsko izuzeće", kao i datum kada je aplicirao, što otvara jedno pitanje (lični utisak je da je bitno) - kako je znao da će biti pozitivan na koronu...

Ninocki

14.01.2022. 06:31

U redu je da svako ima pravo da u svoju kuću i zemlju prima koga on hoće i da boravi pod jasnim uslovima. Ne bi trebalo da se formalno proklamovana prava i slobode koje neko prisvaja za sebe ne dopuste i drugima. Bila bi velika šteta za politički imidz modernih liberalnih demokratija kada bi se takvim dvostrukim standardima on svodio na silu. Na ovako slozenom nesrecnom pojedinacnom slucaju licnosti iz sveta sporta, postoji opasnost da bi se ogolio globalni mehanizam nasilnog a ne dogovornog uslovljavanja u korist zastite prava i sloboda za sebe, koja treba da se odnose na sve druge. Najviša vrednost kao sto je pravo i sloboda, tako bi devalvirala na račun neslobode i neodgovornosti. Ko bi uspeo da unese novu paradigmu sa naglaskom na saradnju i podeljenu odgovornost, rešio bi problem covecanstva i obezbedio mentalnu snagu za opstanak ljudske vrste i zivota na zemlji.

Petar M

14.01.2022. 06:33

Честитке г. Николићу и хвала вам. Освјежење је прочитати овакав текст и молим вас да наставите овако писати. Не само да је одрађен истраживачки и аргументовано, већ сте повезницом са "распни га" дали и једну психолошку ноту којом сте, по мом мишљењу, погодили у срж проблема.

nikos

14.01.2022. 13:22

Vas iscrpan opis o surovom lockdown-u kroz koji su prosli Australijanci i koji opravdava njihovo ponasanje pogodio me istom onom jacinom kao i sto je njih pogodilo saznanje o tromesecnom NATO bombardovanju Srbije 1999. godine! Nama su govorili da smo sami krivi za bombardovanje jer smo izabrali onu vlast koju smo imali. Po istoj toj logici, Australci mogu da crknu jer su sami krivi sto su izabrali takvu vlast koja ih je utamnicila skoro dve godine! Gospodo, nisu ovde Djokovic i njegova moralna nacela na tapetu kako zele da predstave mnogi Djokovicevi protivnici. Ovde je glavno pitanje: DA LI JE AUSTRALIJA/VIKTORIJA/TSA u STANJU DA ORGANIZUJE Grand Slam POD OVAKVIM OKOLNOSTIMA .... ILI NE! Preti li vam divljanje mase, neredi, bojkoti, nedolazak igraca, neizdavanje viza, proterivanje igraca ... TURNIR se OTKAZUJE ili vam se ODUZIMA! Australijska pravna preser...nja su nebitna za turnir. Imigraciona rasomonijada je nebitna jer NIKO nije dosao NELEGALNO, bez pasosa i vize. Na predstojecim OI u Kini (koje su daleko veci sportski dogadjaj od jednog AO) NIJE USLOV (samo) VAKCINACIJA! Postoji karantin, prelezan virus, testiranja, baloni ...