ULTIMATUM SRBINU! Nema više čekanja, Novak Đoković mora da odluči hoće li u Melburn

Novosti online

06. 12. 2021. u 10:04

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković, ukoliko je želeo da učestvuje na Australijan openu 2022. godine, imao je rok do danas da se prijavi.

УЛТИМАТУМ СРБИНУ! Нема више чекања, Новак Ђоковић мора да одлучи хоће ли у Мелбурн

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Naime, svi teniseri i teniserke koji su pristali da igraju u Melburnu morali su to da potvrde organizatorima do 6. decembra, šest nedelja pre početka prvog grend slema sezone.

Već je poznato da je za ulazak u državu Viktorija, u kojoj se igra grend slem u Melburnu, neophodan dokaz o vakcinaciji, zbog čega se Novak usprotivio i najavio da nije siguran da li će učestvovati na turniru.

Iz tog razloga i dalje traje neizvesnost oko toga da li će Nole braniti titulu na Australijan openu od 17. do 30. januara, pošto se do sada nisu zvanično oglasili ni organizator, a ni srpski teniser koji je najavio da ide na i te kako zasluženi odmor nakon poraza Srbije u polufinalu Dejvis kupa.

- Bićete informisani. Neću vam dati odgovor sada. Bićete informisani, to je sve što mogu da kažem. Neću dati datum. Australija je blizu - bilo je sve što je Đoković rekao posle meča sa Hrvatskom u Dejvis kupu.

Pre toga je njegov otac Srđan Đoković najavio da njegov sin neće pristati na ucene organizatora i da je bliži odluci da ne igra, dok je nešto slično i Novak potvrdio pred odlazak na masters u Parizu. Naveo je da želi da igra na Australijan openu, ali mu se ne dopada čitava ta priča oko vakcinacije i brojnih pravila i uslova koja teniseri moraju da ispune.

- Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Trenutno, situacija uopšte nije dobra - zabrinuto je tada govorio Novak, koga su pogodili i mnogi naslovi u novinama.

- Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar.

Nećemo još dugo čekati na zvaničnu potvrdu da li će devetostruki šampion Australijan opena igrati u Melburnu i probati da dođe do rekordnog 21. grend slema u karijeri, čime bi i definitivno prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa kojima je trenutno izjednačen na 20 grend slemova.

Moguće je da se Novak već prijavio na turnir, a da će kasnije doneti odluku o učešću, jer još može da se povuče, ako ne bude želeo da prihvati pravila turnira u Melburnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere