SVI DAJEMO MAKSIMUM, ALI ĐOKOVIĆ GINE ZA SRBIJU: Selektor Viktor Troicki razočaran posle eliminacije u DK, najviše žali zbog Novaka

Novosti online

04. 12. 2021. u 09:29

SELEKTOR Viktor Troicki nije krio razočarenje posle eliminacije Srbije iz Dejvis kupa i rekao je da cela ekipa žali posle poraza od Hrvatske u Madridu.

СВИ ДАЈЕМО МАКСИМУМ, АЛИ ЂОКОВИЋ ГИНЕ ЗА СРБИЈУ: Селектор Виктор Троицки разочаран после елиминације у ДК, највише жали због Новака

FOTO: OKS

- Razočarani smo današnjim ishodom, dobili smo idealnu šansu posle druge faze da dođemo kao drugoplasirana ekipa. Igrali smo protiv Kazahstana i protiv oslabljene Hrvatske koja nije imala Bornu Ćorića. Verovali smo u pobedu, računali smo na dve pobede u singlu, ali nije ispalo kako smo želeli - rekao je Troicki posle meča.

- Veliko razočaranje s obzirom na okolnosti, mislim da je trebalo da iskoristimo šansu i da makar uđemo u finale, u najmanju ruku zbog Novaka Đokovića koji zaista gine, pobeđuje iz dana u dan i doprinosi ovom timu toliko. Najviše mi je žao njega. Ovo je timsko takmičenje i svi daju maksimum, ali svi znamo koliko napora ulaže i želje da igra za reprezentaciju.

Mnoge je iznenadila odluka selektora da Krajinović bude u dublu sa Đokovićem, iako je Nikola Ćaćić u duelima protiv Nemačke i Kazahstana ostavio odličan utisak.

Posebno što Krajinović nije bio spreman za singl zbog povrede.

 - To je bio najteži meč za dobijanje protiv Hrvatske. Išli smo na iznenađenje ali nije nam pošlo za rukom. Šanse su bile u singlu, tako da, jako smo razočarani ali gledaćemo da izvučemo pouke i izađemo iz ovoga jači. Potreban nam je napredak u dublu ali i drugi igrač - iskren je Troicki. - Od svih očekujemo da budu jači, da podingu rang, a samim tim će dobiti samopouzdanje i biće bolji na kraju godine. Idemo dalje, verujem u njih, zato sam i ovde da im pomognem i da pružim svoj maksimum. Verujem u njih, trudićemo se da ispravimo greške iz ove godine.

Đoković je i pored eliminacije u polufinalu Dejvis kupa, kao i izostanku medalje sa OI, imao jednu veoma uspešnu sezonu, a kada će se vratiti na terene nije želeo da otkrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju