HRVATI SE PLAŠE DEBAKLA! Đoković je noćna mora, oglasio se Novakov teniski otac

Novosti online

02. 12. 2021. u 08:31

TENISKA reprezentacija Srbija igra protiv Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa, a mediji u komšiluku su sa puno pažnje najavili za njih istorijski okršaj.

ХРВАТИ СЕ ПЛАШЕ ДЕБАКЛА! Ђоковић је ноћна мора, огласио се Новаков тениски отац

FOTO: Printskrin/TSS/N. Miletić

"Čeka nas teniski okršaj za istoriju: Hrvatska igra protiv Srbije za finale Dejvis kupa, Đoković junak!", naslov je "Sportskih novosti".

- Tako će se u petak od 16 sati u Madridu igrati veliki derbi, Hrvatska protiv Srbije, meč u kojem naš prvi reket Marin Čilić u karijeri ima 2-17 s Đokovićem, dok Kecmanović kao 69. teniser sveta uživa puno bolji status od Borne Goje i Nine Serdarušića, koji su pak u Torinu pokazali da se na njih možemo osloniti čak i kad u mečeve ulaze kao autsajderi… Ako pak u petak dođe do podele pobeda u singlovima, Hrvatska s Nikolom Mektićem i Matom Pavićem postaje favorit. Međutim, ovo je Dejvis kup, toliko puta dokazan kao silno nepredvidivo takmičenje - piše ovaj portal.

Indeks je istakao da je Srbija pobedila preokretom, te da je odlučujući bod doneo dubl.

- Srpski par koji čine Nikola Ćaćić i Novak Đoković sa 6:4, 4:6, 6:3 slavio je u meču protiv kazahstanskog para u sastavu Aleksej Golubjev i Aleksandr Nedovjesov te doneo Srbiji preokret i bod vredan polufinala.

"Večernji list" čak je preneo reči Nikole Pilića koji je istakao da je Srbija favorit protiv Hrvatske.

- Biće veliki posao s njima uzeti 1:1 nakon singlova, jer njihova dva broja dva su jača za klasu i od Goje i od Serdarušića, koliko god oni u formi bili. Ali opet, to u sportu nikad nije garancija, što smo i videli u poslednja dva-tri dana na turniru. Osim toga, jasno je koliki je Đoković favorit protiv Čilića. Međutim, ako mi dobijemo jedan od tih singlova, onda smo favoriti jer imamo ogromno samopouzdanje u paru. Kad gledamo isključivo na papiru, Srbija bi trebalo imati 2:0 nakon mečeva u singlu - izjavio je Nikola Pilić, čovek koji je praktično stvorio Novaka, za "Večernji list".

Iako se mnogo toga promenilo od poslednjeg susreta dve reprezentacije, u Hrvatskoj strahuju od novog poraza jer nemaju dobru tradiciju.

- Dva puta smo se sastajali, 2010. i 2015. godine, Srbija je u oba navrata pobeđivala. Prvo se igralo u Splitu i bilo je 4-1, pet godina kasnije se igralo u Kraljevu i bilo je 5-0 - pišu tamošnji mediji.

Dnevnik.hr dao je naslov „Epski dvoboj, Hrvatska protiv Srbije za finale Dejvis kupa u Madridu“, podsetivši na put obe selekcije do završnice ove godine.

I 24sata.hr donosi upozorenje da Hrvatska nikad nije pobedila.

- Naši teniseri su samo dva puta u istoriji Dejvis kupa izgubili s čistih 5-0, te 2015. protiv Srbije i u četvrtfinalu 2003. protiv Španije u Valensiji - podseća ovaj sajt.

Tradicija je na strani Srbije, kao i kvalitet, pa samo neka senzacija u singlu može da izbaci odluku u dublu u prvi plan. Nadamo se da do toga neće doći...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna