ATP ZBOG NOVAKA MENJA PRAVILA: Đoković trlja ruke, Cicipas će poludeti

Novosti online

22. 11. 2021. u 13:21

ČUVENI odlazak Stefanosa Cicipasa u toalet, koji traje kao set Rodžera Federera u najboljim danima, od naredne sezone će biti prošlost.

АТП ЗБОГ НОВАКА МЕЊА ПРАВИЛА: Ђоковић трља руке, Циципас ће полудети

FOTO: AP

Podsećanja radi, Cicipas je naljutio mnogobrojne teniske navijače i igrače ove sezone kada je uzimao pauze za toalet, koje su trajale beskonačno, a sve u cilju taktike kako bi srušio protivnika koji je u naletu. 

Grk je, navodno, koristio telefon i komunicirao sa svojim trenerom, ali to od naredne sezone više neće biti moguće. ATP je defintivno odlučio da promeni ovo pravilo.

Jedan od glavnih zagovornika za izmenu ove stavke je bio i Novak Đoković, pa je iznenađenje da su baš i njega poslušali, ako se zna da je Srbin već dugo u sukobu sa čelnicima ATP-a.

Teniseri će ubuduće moći da uzmu samo jednu pauzu za toalet u toku meča i sme da traje ukupno tri minuta. Pored toga, uvodi se i pravilo da će dobiti i dodatna dva minuta kako bi presvukli odeću.

Dakle, ukupno će moći na pauzu do pet minuta i mogu da je uzmu samo na kraju seta. Pravilo je već isprobano na turniru "nove generacije tenisera" u Milanu. I čini se više nego ispravno, pa će u budućnosti biti manje svađe među teniserima.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)