PRONAĐENA JE! Konačno utvrđeno gde je i kako je grend slem šampionka Šuai Peng

Novosti online

21. 11. 2021. u 22:32

NOVAK Đoković je u sedmici za nama istakao da je "šokantno" da se tako dugo ništa ne zna o njegovoj slavnoj koleginici koja je netragom nestala nakon što je jednog bivšeg političara optužila za seksualno zlostavljanje, ali je konačno stigla dobra vest po tom pitanju.

ПРОНАЂЕНА ЈЕ! Коначно утврђено где је и како је гренд слем шампионка Шуаи Пенг

Tanjug/AP

Podsetimo, ranije ovog meseca Kineskinja Šuai Peng, šampionka Vimbldona i Rolan Garosa u nadmetanju ženskih parova, navodno je "netragom nestala" odmah pošto je bivšeg potpredsednika Vlade njene zemlje, Žanga Gaolija, optužila da ju je primorao na intimne odnose.


Pengova je to saopštila na kineskoj društvenoj mreži Veibo, ali je njena objava nestala odatle posle dvadesetak minuta.


Ovo je dovelo do bojazni za nju, pokrenuta je velika kampanja među akterima tenisa da se ona pronađe i, konačno, stigla je potvrda "s najvišeg mesta" kada se o sportu radi da je Šuai Peng dobro.

To je saopštio Međunarodni olimpijski komitet (MOK), i to na sledeći način:

- Predsednik MOK-a Tomas Bah je pričao sa Šuai Peng 30 minuta putem video-poziva. Ona je dobro, za šta smo se najviše i brinuli. Na početku tog polusatnog razgovora, kineska teniserka je zahvalila MOK-u na brizi, objasnila je da je bezbedno i dobro, da živi u svom domu u Pekingu, ali da bi u ovom trenutku volela da se poštuje njena privatnost. Volela bi da ove dane provede sa prijateljima i porodicom. Ipak, i pored svega, ona će nastavaiti da bude uključena u tenis, navodi se u pomenutom saopštenju.

Pre sedam dana Ženska teniska asocijacija je zapretila da će zabraniti održavanje turnira u Kini "ako ne bude saradnje u detaljnoj istrazi (šta je sa Šuai Peng)".

Prvi čovek Asocijacije teniskih profesionalaca, Andrea Gaudenci, naglasio je da "ATP stoji uz kolege iz VTA", te da traži "punu, fer i transparentnu istragu povodom pomenutih optužbi za zlostavljanje Šuai Peng", a sada je i otklonjena sumnja da li je čuvena Kineskinja živa, za šta se najviše i strahovalo.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna