"KADA POBEDITE ĐOKOVIĆA, ZNATE DA ĆE ŽELETI REVANŠ": Medvedev svestan težine zadatka u finalu Pariza

Novosti online

07. 11. 2021. u 10:23

RUSKI teniser Danil Medvedev svestan je koliko ga čeka težak zadatak u finalu Mastersa u Parizu. Da bi došao do novog trofeja moraće da pobedi najboljeg na planeti Novaka Đokovića.

КАДА ПОБЕДИТЕ ЂОКОВИЋА, ЗНАТЕ ДА ЋЕ ЖЕЛЕТИ РЕВАНШ: Медведев свестан тежине задатка у финалу Париза

FOTO: AP/Tanjug

Srpski as je pobedom nad Hubertom Hurkačem po ko zna koji put ispisao istoriju "belog sporta", pošto će rekordni sedmi put godinu okončati kao prvi na ATP listi.

- Svi znamo ko je Novak i koji su njegovi ciljevi. Ja nastojim da pratim najbolje, kao što su on, Rodžer i Rafa. Svaki put kada sam na terenu, čak i tokom egzibicija, ja želim da pobedim. Volim da pobeđujem, nebitno mi je da li je reč o igricama ili tenisu - rekao je Medvedev.

Dvojica trenutno najboljih tesnisera sveta su se do sada sastali devet puta, a Đoković vodi sa 5:4. Ove godine odigrali su dva susreta - Novak je bio bolji na Australijan openu, dok je Danil slavio ja Ju-Es openu.

- Međusobni skor na ovom nivou nije toliko bitam, osim ako nije reč o 8:0 ili 10:0. Ove godine obojica imamo po pobedu. Poraz u finalu Australijan opena mi je mnogo pomogao da se pripremim za Ju-Es open. Želim da ponovim određene taktičke zamisli koje sam imao u Njujorku. Ali da se on ne prilagođava svemu, ne bi bio ovde gde je sada. Sigurno će pokušati da promeni nešto. Kada pobedite neke igrače, onda imate više samopouzdanja u narednom meču. Ali sa Novakom, kada njega pobedite, znate da će žarko želeti da vas savlada u sledećem duelu.

Medvedev je često isticao koliko poštuje Novaka i sve što je uradio u karijeru, a susreta na Dejvis kupu.

- Kada sam bio mlad gledao sam ga na televiziji. Sećam se prvog susreta na Dejvis kupu. Bilo je magično. ada nisam ni pretpostavljao šta ću uraditi u karijeri. Izazov je igrati protiv njega. Radujem se novom duelu - zaključio je 25-godišnji Moskovljanin.

Poznato je i kada se igra veliko finale Mastersa u Parizu.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri