"ĐOKOVIĆ JE EMOTIVNO UZDRMAN": Nije se desilo ono što je on želeo...

Novosti online

28. 10. 2021. u 09:20

NOVAK Đoković bi konačno trebalo da se vrati tenisu u Parizu. Iako se spekulisao da je Srbin završio sezonu posle neuspeha u Njujorku, on se pojavio u Francuskoj.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ЕМОТИВНО УЗДРМАН: Није се десило оно што је он желео...

FOTO: AP/Tanjug

Pokušaće Novak u velikom stilu da završi sezonu, u kojoj je imao sve, pa ostao bez dosta toga. Sezonu u kojoj su ga mediji mrzili, pa obožavali i opet na kraju osuđivali.

Upravo o tome je pričao Boris Beker, čovek koji je i sam prošao kroz silnu "golgotu" kao i Novak. 

Nemac, koji je od 2013. do 2016. bio i trener najboljeg tenisera sveta, smatra da napadi kojima je Đoković izložen u medijima u poslednje vreme nisu nimalo primereni.

- Ja sam prvi koji razume šta znači stresna situacija sa medijima. Imam takav slučaj do današnjeg dana - rekao je Beker u Eurosportovom podkastu "Žuta loptica".

Novaka nije bilo na terenu još od finala Ju-Es opena, u kom je ispustio priliku da ostvari kalendarski grend slem.

Beker smatra da je to jako uticalo na Novakove emocije i da ga je na neko vreme udaljilo od terena, kako bi se pregrupisao.

- Novak shvata kakvu šansu je propustio u finalu Ju-Es opena. Da je pobedio, prestigao bi Federera i Nadala sa 21 grend slem titulom. Za njega je to bio veliki emotivni problem, to što se nije dogodilo ono što je želeo - dodao je Boris.

Đoković je najavio da će igrati uskoro na mastersu u Parizu, a gledaćemo ga i u Dejvis kupu.

- Nadam se da će uskoro igrati. Mislim da će sve biti mnogo jasnije kada se vrati poslu i počne da igra opet na turnirima. Čini se da je sada veoma emotivno uzdrman svim tim napadima - dodao je Nemac.

On ima i savet za broja jedan i podvlači da bi Đoković trebalo da ima na umu kako je publika u Njujorku reagovala posle tog poraza od Medvedeva.

- Ovacije koje je dobio u tom finalu bile su dobar znak za njega, trebalo bi svima da bude jasno da je na putu da ga mnogi zavole u finišu karijere. Poštovanje prema njegovoj igri uvek je bilo prisutno, ali sada su mnogi i emotivno stali uz njega - zaključio je Beker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024