NOVAKOVA POBEDA: U Melburn i bez vakcinacije?

Đ. S.

26. 10. 2021. u 08:00

NAJAVE političara iz Australije bile su nedvosmislene i izričite - nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći da učestvuju na Australijan openu (od 17. do 30. januara 2022).

НОВАКОВА ПОБЕДА: У Мелбурн и без вакцинације?

FOTO: AP/Tanjug

Međutim, nove informacije stižu iz vrhuške prvog grend slema i kažu da će i učesnicima koji nisu imunizovani biti dozvoljen dolazak u Melburn i učešće na prestižnom turniru.

U pismu koje je VTA poslala svim igračicama, i koje je na svom Tviter nalogu objavio američki novinar Ben Rotenberg, stoji da će nevakcinisane teniserke moći da igraju na AO, ali uz stroge mere karantina, nalik onima od prošle godine. VTA je svojim članicama te informacije dostavila u dogovoru sa prvim čovekom grend slema i organizacijom Tenis Australija, a logično je onda očekivati da isti tretman dobiju i njihove kolege sa ATP tura.

Ukoliko tako i bude, Novak Đoković neće imati nikakvu prepreku da se odluči na daleko putovanje, mada je i sam prošle nedelje rekao da neće da priča o tome da li je vakcinisan ili ne, kao i da još nije siguran da li će igrati na Australijan openu, zbog strogih mera karantina kojima je bio izložen lane.

- Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumesno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: "Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!" oni će to da zloupotrebe - rekao je nedavno Novak za "Blic".

Prema pravilima, u pismu koje je izašlo u javnost, uprkos naznakama VTA da ostane poverljivo, piše da će nevakcinisani igrači i igračice moći da dođu u Australiju bilo kada posle 1. decembra, ali će uoči polaska morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata. U Melburnu će biti u strogom karantinu, verovatno kao i prošle godine, izolovani od svih ostalih 14 dana u hotelskim sobama, bez prilike da treniraju i da imaju međusobni kontakt sa bilo kim. Takođe, moraće konstantno da se podvrgavaju testovima na virus korona.

Sa druge strane, za vakcinisane su predviđene brojne pogodnosti, budući da im je za ulazak dovoljan samo negativan PCR test. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna