NOVAKOVI MRZITELJI U ŠOKU: Đoković dobio fantastičnu vest, ovo je mogao samo da sanja

Novosti online

25. 10. 2021. u 08:48

NOVAK Đoković je ovih dana u centru pažnje teniske javnosti zbog situacije sa Australijan openom, koronavirusom i vakcinacijom, a sada se pojavila vest koja može samo da mu prija.

НОВАКОВИ МРЗИТЕЉИ У ШОКУ: Ђоковић добио фантастичну вест, ово је могао само да сања

Foto: AP Photo/Lee Jin-man, File

Podsetimo, već mesec dana traju najave australijskih vlasti da će na tamošnjem grend slemu, koji je na programu od 17. januara 2022, moći da učestvuju samo teniseri i teniserke koji su primili bar dve doze vakcine protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.


Nole nije promenio svoj davnašnji stav da neće javno da govori o tome da li se vakcinisao ili ne, imao je u tome veliku podršku nekih kolega, poput Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa, trenutno drugoplasiranog i trećeplasiranog na najnovijoj ATP listi, ali se kolege tu ne pitaju mnogo, već čelni ljudi Australije.

A oni, izgleda, popuštaju. I to na način koji može da znači samo jedno: Đoković će, izgleda, bez obzira na svoj stav - dobiti dozvolu da igra na Australijan openu. Iako su mnogi koji Noleta ne vole, a naročito pojedini strani novinari, minulih dana likovali zbog mogućnosti da Novaku bude zabranjeno da uđe u Australiju. 

Procurela dokumenta: I nevakcinisani mogu na Australijan open!

Kako je obelodanio američki novinar Ben Rotenberg, "procurilo" je u javnost pismo koje je Ženska teniska asocijacija uputila teniserkama, a u kome se navodi da će se na predstojećem grend slemu, i pored svih najava, ipak nadmetati i oni koji nisu vakcinisani.

VTA je navela da je do tog zaključka došla i uz razgovore sa Kregom Tajlijem, prvim čovekom Australijan opena, a upravo je direktor turnira tom prilikom potvrdio da stvari zaista stoje tako.

Prema tom pismu, u koje je Rotenberg imao uvid, teniserke su, pored ostalog, obaveštene o sledećem:

1) Potpuno vakcinisani sportisti mogu da dođu u Australiju kad god žele posle 1. decembra i neće morati da se podvrgavaju samoizolaciji, a biće im omogućena potpuna sloboda kretanja;

2) Oni koji nisu vakcinisani, moći će takođe da dođu u Australiju, ali će ih sačekati "karantin oštrih uslova" u trajanju od 14 dana, a potom će redovno morati da budu podvrgnuti testiranju na novi koronavirus tokom trajanja turnira;

3) I jedni i drugi će, bez obzira na sopstveni stav o vakcinaciji, morati da najmanje tri dana pred polazak za Australiju dobiju negativan test na SARS-CoV-2 tip koronavirusa, koji će biti dužni da pokažu po dolasku u pomenutu državu.

Australijske vlasti zasada ne žele da potvrde ovo


Posle obelodanjivanja ovih informacija, australijske vlasti nisu želele ni da potvrde, ni da demantuju vesti koje su procurele iz VTA.

Prethodno su i tamošnji ministar za imigraciona pitanja, a i ministar zdravlja, tvrdili da će "nevakcinisanim igračima biti izrečena zabrana dolaska u zemlju", a Aleks Hok, čiji je resor upravo taj koji se tiče imigracionih pitanja, za ABC radio je prošle sedmice rekao:

Foto P. Milošević

Vakcina


- Naš zdravstveni stav je da kada otvorimo granice, kroz njih će u Australiju moći da uđu samo oni koji su dvaput vakcinisani.

Igrači poput Dominika Tima i Andreja Rubljova su u međuvremenu objavili da će se vakcinisati kako bi mogli da dođu u Melburn na prvi grend slem u 2022. godini.

Potom je i Cicipas (dosadašnji Noletov "saveznik" po ovom pitanju) promenio svoj prethodni stav o kovid vakcini i priznao da će primiti cepivo ako to bude uslov za učešće na Australijan openu.
Novak Đoković i juriš na istorijsku grend slem titulu

Podsetimo, u polufinalu ovogodišnjeg Australijan opena (u kome je Nole savladao Aslana Karaceva), Cicipas je izgubio od Medvedeva, a Rus je potom u finalu bio nemoćan protiv rekordera tog grend slema -  Novak Đoković je Danila Medvedeva savladao sa 7:5, 6:2, 6:2.

FOTO: AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Bila mu je to deveta grend slem titula u Melburnu, 18. ukupno, a onda je pokorio i Rolan Garos i Vimbldon, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sa po 20 trofeja s najvećih teniskih turnira.

Mogao je Nole da ih prestigne na Ju-Es openu, ali ga je tada Medvedev savladao u finalu i prvi put postao i on grend slem šampion. Sada će u Melburnu, ako se obistine Rotenbergova "predviđanja", biti u prilici da osvoji istorijsku 21. grend slem titulu i postane neprikosnoven po velikim trofejima u "belom sportu".

 

BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)