NADAL OPET KRITIKUJE NOVAKA: "Đoković se nije uvek ponašao kako dolikuje Broju 1 svetskog tenisa"

Novosti online

15. 10. 2021. u 15:57

RAFA je u četvrtak šokirao srpsku javnost pohvalama na račun Đokovića, ali je danas njegov stric Toni resetovao odnos porodice Nadal prema Noletu na "fabrička podešavanja".

НАДАЛ ОПЕТ КРИТИКУЈЕ НОВАКА: Ђоковић се није увек понашао како доликује Броју 1 светског тениса

EPA/CAROLINE BLUMBERG

Stric i nekadašnji trener bika sa Maljorke govorio je u podkastu Tres Iguales gde je pokušao da objasni, bolje rečeno da opravda, neprijateljski odnos dela ljubitelja tenisa prema Novaku.

- Pre svega, treba istaći da je Đoković imao tu nesreću da se pojavi u vrhu tenisa kada je Turom praktično vladao "duopol" Rodžera i Rafe. Navijači su već bili podeljeni tim rivalstvom koje je imalo smisla jer su njih dvojica imali različite stilove igre, a i "personalitije" - rekao je Toni Nadal i dodao da su ova dvojica zbog toga prirasli srcu ljudima.

A onda je Toni pronašao krivca za to što Nole nikad nije imao naklonost među ljubiteljim tenisa poput one koju su uživali i još uživaju njegov sestrić i Federer.

- Osim toga, Novakov ego ga je izdao u mnogim situacijama. Ne može se poreći da je Đoković često radio stvari koje nisu u skladu sa statusom teniskog broja 1 u svetu - izvalio je Toni, bez objašnjenja na koje to stvari u Novakovoj prošlosti misli.

Na kraju, Toni je "potkačio" i nadolazeće snage iz Nove generaije tenisa (Medvedev, Zverev, Cicipas), pokušavši da objasni kako se tenis menjao poslednjih godina:

- Sada je to postala igra brzine, gotovo da nema više nikakve strategije. Brzina je presudan faktor u građenju poena, dok je u Raino vreme bilo drugačije. Mladi igrači su sve manje spremni da razmišljaju i samo su fokusirani kako što jače da udaraju lopticu - zaključio je Toni Nadal, koji trenutno radi sa kanadskim teniserom Feliksom Ože- Aljasimom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KECMANOVIĆ PAKUJE KOFERE, IDE KUĆI: Posle maratonske borbe eliminisan iz Bukurešta