ĐOKOVIĆ MOŽDA VEĆ U PARIZU: Novak će još igrati u 2021.

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 10. 2021. u 10:00

SPEKULACIJAMA je došao kraj - Novak Đoković nije završio sa takmičarskim akcijama u aktuelnoj sezoni.

ЂОКОВИЋ МОЖДА ВЕЋ У ПАРИЗУ: Новак ће још играти у 2021.

FOTO: AP

Posle poraza u finalu Ju-Es opena i odlaska u "ilegalu", "Novostima" je stigla potvrda da najbolji teniser sveta planira da učestvuje na nekim turnirima do kraja godine, ali nije precizirano tačno na kojim. Zato je teško odupreti se utisku da će Đokovićev povratak na teren biti već u Parizu, na mastersu od 1. novembra, a u opticaju je i igranje za reprezentaciju u Dejvis kupu u Inzbruku (26. i 27. novembar). Između, realno bi bilo očekivati da Novaka vidimo i u Torinu, na završnom mastersu.

Istovremeno, stigla je još jedna radosna vest, pošto je Danila Medvedeva na turniru u Indijan Velsu porazio Grigor Dimitrov, posle preokreta - 2:1. A to znači da će Đoković na prvom mestu ATP liste sigurno ostati do ponedeljka 22. novembra. Dan ranije igraće se finale završnog mastersa u Torinu (od 14. do 21. novembra), a ukoliko Medvedev uspe da slavi i odbrani 1.500 poena od prošle godine, a pre toga osvoji titule u Parizu, možda Sankt Peterburgu i Austriji, imaće šansu da preskoči Đokovića. Za sve te turnire Medvedev je prijavljen, kao i za onaj u Moskvi, ali prema njegovim rečima, teško da će se odlučiti da zaigra u rodnom gradu.

Ko će na kraju godine poneti zvanje najboljeg tenisera sveta neće odlučivati pozicija na ATP rang-listi, već mesto u ATP trci. Đoković tu trenutno ima 8.370 bodova, Medvedev 6.470, razlika je 1.900 poena, a na talonu je 3.500 za obojicu. Mada, teško je poverovati da će Danil i Novak učestvovati na preostala četiri turnira, koja su na programu. Tu se najpre misli na Sankt Peterburg i Beč.

Što se tiče našeg asa, on do kraja sezone brani 90 bodova iz Beča, 1.000 iz Pariza zbog trijumfa iz 2019, kao i 400 u Torinu, pošto je prošle godine na završnom mastersu, koji je igran u Londonu, ispao u polufinalu. Za Medvedeva je situacija znatno teža usled furioznog finiša prošle godine, kada se okitio trofejima u prestonicama Francuske i Velike Britanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati