DALEKO SMO OD SMENE GENERACIJA U TENISU: Medvedev sa 25 godina uzeo prvi grend slem, Đoković je u tim godinama uveliko dominirao (FOTO)

Novosti online

23. 09. 2021. u 21:21

POSLEDNjIH godina se dosta priča o "smeni generacija" u tenisu, ali do nje nikako da dođe.

ДАЛЕКО СМО ОД СМЕНЕ ГЕНЕРАЦИЈА У ТЕНИСУ: Медведев са 25 година узео први гренд слем, Ђоковић је у тим годинама увелико доминирао (ФОТО)

Foto: AP

Ni povrede Rodžera Federera i Rafaela Nadala nisu pomogli ostalim igračima da uspeju u tome. Novak Đoković nastavio je da dominira - ove sezone osvojio tri od četiri grend slem titulu.

Danil Medvedev sprečio ga je da osvoji "kalendarski slem", pošto ga je pobedio u finalu Ju-Es opena. Inače, Rus je do prvog najvećeg trofeja koji može da se osvoji u svetu tenisa došao sa 25 godina i 214 dana. A koliko "kasni" za Novakom, govori i podatak da je pre 26 godine Srbin osvojio pet grend slem titula!

Rodžer Federer i Rafael Nadal su u mladosti bili još dominantniji, obojica imaju po 10 titula pre 26. rođendana, a niko nije tako zasijao u mladosti kao Bjern Borg koji je svih svojih 11 grend slem titula uzeo u prvoj polovini dvadesetih. 

Treba reći i da su najveća trojica igrača izjednačena po broju grend slem trofeja. Svi su osvojili po 20.

Priliku da preuzme primat Đoković će imati na Australijan openu, turniru čiji je on vladar. Najbolji teniser sveta u Melburnu je slavio devet puta.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta