"NOVAK JE PONOSNI SRBIN": Đokovića je nastup u Tokiju koštao osvajanja Ju-Es opena

Novosti online

17. 09. 2021. u 12:24

NEKADAŠNjI trener Novaka Đokovića, nemački stručnjak Boris Beker smatra da je Srbin izgubio finale Ju-Es opena zbog učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju.

НОВАК ЈЕ ПОНОСНИ СРБИН: Ђоковића је наступ у Токију коштао освајања Ју-Ес опена

FOTO: AP/Tanjug

Nemac je od početka bio zagovornik da Novak ne treba da ide u Japan i da bi tim potezom mogao da plati skupu cenu.

- Na početku nije ni želeo da ide u Tokio kako bi se regenerisao i odigrao turneju na tvrdoj podlozi spremajući se za Ju-Es open. Iz ovog ugla, svi znamo da je to bilo previše. Ali on je ponosni Srbin i želeo je da predstavlja svoju zemlju. Ali je isto tako i on samo ljudsko biće. Ne može sve da se osvaja, da se bori sa pritiskom i da se ostane fit. Možda mu je posle Vimbldona bila potrebna duža pauza od tri ili četiri nedelje, kao što to uvek radi. Putovanja su stresna, Olimpijsko selo, ceremonija otvaranja... Sve je to lepo, ali je i neverovatno iscrpljujuće - kazao je Beker za Eurosport. 

Beker je komentarisao i Novakove suze u finalu Ju-Es opena.

- Za Novaka je to bio meč koji je pretežak. Nije bio mentalno sposoban da kontroliše emocije. Želeo je da uđe u istoriju i da postane najuspešniji igrač svih vremena. Nije želeo da bude jedan od najboljih, već jedini najbolji. Sa pobedom u Njujorku bi podvukao tu večnu crtu između njega i ostalih. Ali nikada ga nisam video tako bezidejnog.

Nemac je otvoreno stao u zaštitu srpskog tenisera...

- Nikad nisam video Novaka da plače na terenu. Došao je do emotivnog limita ili ga je prešao. Verovatno su ga ljudi svaki dan posle Vimbldona pitali o osvajanju kalendarskog grend slema ili 21. grend slem titule. Očigledno mu je bilo previše. Uspeo je da suznih očiju poruči Njujorčanima: "Danas je najlepši dan u mom životu jer sam konačno poštovan i voljen". I to u danu kada je propustio verovatno jedinstvenu priliku u karijeri da osvoji sva četiri u jednoj godini. Poznajem Novaka privatno i profesionalno i mogu da vam potvrdim da je on dobar momak. On je veliki takmičar koji ponekad pretera sa emocijama na terenu, ali kome se to nije desilo? Javnost, uključujući i medije, zaista mora da prihvati da u tenisu ne postoje dve, već tri legende koje imaju velike kvalitete kao sportisti i osobe - poručio je Nemac, koji je kritikovao medije jer od Novaka prave lošeg momka.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!