NENAD BOROVČANIN: Boks je važan za razvoj mladih, upis u škole besplatan

Novosti online

11. 09. 2021. u 12:38

LOKOMOTIVA plemenite veštine u Srbiji u punom gasu juri ka masovnosti, popularnosti, značaju i slavi koja je nekada krasila čineći je jednim od najvažnijih karika sporta na našem podneblju.

НЕНАД БОРОВЧАНИН: Бокс је важан за развој младих, упис у школе бесплатан

FOTO: BSS

Boks nikada ne gubi njegov sjaj, zauvek je iskra koja pleni i koja nas izaziva da stanemo pod njeno blještavilo. Sport magičnog četverougla nosi sa sobom notu viteštva, gradi karakter, očvrsne čoveka za sva iskušenja koja mu život svakodnevno pruža. Boks će nas naučiti samokontroli, posvećenosti, disciplini i odlučnosti.

Uz telesnu čvrstinu boks donosi i mentalnu koja je ključ opstanka u današnjem toksičnom modelu društvene svesti koje je sa svojim sadržajem iznedrilo digitalno doba. Boks menja čoveka, rađa samopoštovanje, kao i poštovanje prema drugima. Dvorane za boks su uvek privlačile, a jedan čas pokreće sve ono što se taložilo i napravilo fizički i psihički karambol u telu i životu pojedinca.

Bokserski savez Srbije pokrenuo je akciju besplatnih škola boksa, inspiraciju su našli u činjenici da je boks u školama koji je bio višedecenijska tradicija u Velikoj Britaniji, kao i kroz alarm koji odavno zvoni i vapi za promenama.

- Krenuli smo sa upisom u školu boksa u celoj Srbiji koje su potpuno besplatne. Škola boksa osmišljena je tako da razvija snažne temelje sportskih i motivacionih veština. Naši programi za mlade pomažu u razvoju koordinacije, agilnosti, snage, brzine, timskog duha. Borimo se protiv negativnog uticaja vremena provedenog pred ekranima pozitivnim uticajem sporta. Živimo u vremenu koje sa sobom nosi mehur sa toksičnim sadržajem u vidu gojaznosti izazvane životom ispred ekrana, statičnosti, telesnog mrtvila koje eskalira kroz psihičku nestabilnost globalne publike – objašnjava predsednik BSS Nenad Borovčanin za zvanični sajt BSS.

Svi zainteresovani mogu pronaći klub u mestu gde žive na sajtu bokserskog saveza. Lekcija boksa u velikoj meri može da znači i lekciju života, što je jednom prilikom istakao i čuveni Volt Dizni. 

- "Sve nedaće koje sam imao u životu, svi problemi i prepreke, jačali su me. Možda nećeš shvatiti u prvom trenutku kada se to desi, ali pesnica po zubima nekad može biti najbolja stvar koja ti se dogodila.

U ringu nasilnici se uče poniznosti, slabi postaju jači, plašljivi nalaze hrabrost, lažna i iskrivljena slika života menja fabulu.

- Boksom stižemo do hrabrosti, tolerancije, strpljivosti, kritičnosti, doslednosti, iskrenosti, uvažavanjem koji grade karakter zdrave ličnosti, šampiona. To je naša misija, naš cilj i nećemo odustati od toga, vredeno i predano gradićemo put boksa koji nas uči da se branimo svakog trenutka, da je sport za sve, jer je plemenit i konstantno nas uči da u nama ima dobrih stvari – zaključio je Borovčanin.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*