FEDERER NEMOĆNO GLEDA: Đoković mu oduzeo još jedan rekord, Nole nemilosrdno ruši konkurente! (FOTO)

Novosti online

11. 09. 2021. u 08:54

NOVAK Đoković će u nedelju igrati protiv Danila Medvedeva za istoriju - i već je najavio da će taj meč tretirati kao da mu je poslednji u karijeru, pošto planira da ostavi celog sebe kako bi osvojio 21. grend slem.

ФЕДЕРЕР НЕМОЋНО ГЛЕДА: Ђоковић му одузео још један рекорд, Ноле немилосрдно руши конкуренте! (ФОТО)

Foto: D. Dozet, Tanjug/AP

Ne samo da će imati šansu da nadmaši Federera i Nadala u kategoriji za koju se mislilo da je "samo njihova", nego će Novak imati šansu da osvoji kalendarski grend slem što niko nije uspeo 52 godine. Bio bi to još jedan rekord u njegovoj karijeri, a i pre finala izjednačio je još jedan...

Rodžer Federer se neće preterano radovati pobedi Novaka Đokovića nad Aleksandrom Zverevim jer se srpski teniser tako čak 31. put u karijeri plasirao u grend slem finale.

To je do sada bio samo Federerov rekord za koji se mislilo da nikad neće pasti, ali i Nole se nešto pita.

Najviše finala ima upravo na US Openu i Australijan openu, po devet, s tim da je u Melburnu pobedio svih devet puta dok u Njujorku (za sada) ima tri trijumfa. Sedam puta igrao je finale Vimbldona, i dobio šest, dok je šest puta bio u borbi za trofej na Rolan Garosu i trijumfovao je dvaput.

Vreme je za ispisivanje nove istorije, ovo je samo Novakova era, najboljeg tenisera svih vremena, kako je to već lepo objasnio Aleksandar Zverev posle meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)