ĐOKOVIĆ NASTAVLJA POHOD KA TROFEJU: Novak preskočio Nišikorija i plasirao se u osminu finala Ju-Es open

A. Ilić

04. 09. 2021. u 19:42 >> 23:29

NOVAK Đoković plasirao se u osminu finala Ju-Es opena, pošto je pobedio Keija Nišikorija sa 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:2 i nastavlja pohod ka osvajanju trofej.

ЂОКОВИЋ НАСТАВЉА ПОХОД КА ТРОФЕЈУ: Новак прескочио Нишикорија и пласирао се у осмину финала Ју-Ес опен

FOTO: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta juriša ka ispisivanju nove stranice istorije "belog sporta". Tri prepreke su preskoče, ostale su još četiri da se to desi.

Srbin je na ovom meču slavio posle preokreta. Izgubio je prvi set u taj-brejku. Ipak, nije ga to uzdrmalo. Podigao je nivo igre, počeo on da se pita na terenu, a kada je tako protivnici nemaju mnogo šansi da dođu do trijumfa.

Drugi i treći set dobio je identičnim rezultatom - 6:3. Kada je preokrenuo i dobio treći segment meča bilo je jasno kako će se okončati četvrti. Novak je bio pun samopouzdanja i na krilima toga napravio je dva brejka i rešio meč posle tri sata i 34 minuta velike borbe.

Treba reći da je Đoković dobro servirao na ovom meču. Upisao se 15 asova i svakako to je bilo jako oružje u igri svetskog broja jedan.

Osvajač 20 Grend slem titula u osmini finala igraće protiv pobednika meča Aslan Karacev - Dženson Bruksbi.

ČETVRTI SET: 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:2

6:2 - Dobio je Đoković gem u kome se suočavao i sa brejk loptama. Na kraju je uspeo da slavi i prođe dalje.

5:2 - Novak pravi još jedan brejk i čini se da je to to kada je ovaj meč u pitanju. Osvajač 20 Grend slem titula će u narednom gemu servirati za plasman u osminu finala Ju-Es opena.

4:2 - Kakav gem Đokovića. Dobio je lako gem u kome je odservirao tri asa i potvrdio je brejk.

3:2 - To se čekalo! Napravio je Novak brejk i sada je veoma blizu pobede i plasmana u osminu finala. On je taj koji drži konce igre u svojim rukama.

2:2 - Još jednom izjednačuje Đoković. Gem je završio 37. vinerom na meču sjajnom forhend dijagonalom, ima ih tri više od rivala.

FOTO: Tanjug

1:2 - Ponovo vodi 56. teniser sveta. Ne želi da se preda finalista ovog turnira iz 2014. godine.

1:1 - Dosta lakše nego Japanac je dobio svoj prvi servis gem srpski as i za sada obojica igrača drže servis.

0:1 - Izvukao sa Nišikori. Imao je Novak brejk priliku i drugi servis rivala, ali se izvukao Kei i dobio uvodni gem četvrtog seta.

TREĆI SET 6:7(4), 6:3, 6:3

6:3 - Uspeo je Đoković da preokrene rezultat! Još jedan gem deli najboljeg tenisera sveta od plasmana u osminu finala Ju-Es opena.

5:3 - Glava i psiha! Jedno od najjačih oružja Novaka Đokovića kroz karijeru. Izgubio je prošli servis gem posle vođstva od 40:0, ali opet je napravio brejk i Srbin u narednom gemu servira za set.

4:3 - Tri brejk lopte na servis Srbina. Tri neverovatna poena Nišikorija, vratio je neuhvatljive lopte. Sada dolazi Japanac i do brejk lopte. Igra se fantastični tenis, dolazi i Novak do četvrte brejk lopte u gemu. Usledila je dupla servis greška našeg tenisera, a potom i još jedna. 

4:2 - Tri gem lopte za japanskog igrača, prvu nije realizovao, a ni drugu. 

4:1 - Potvrdio je Đoković brejk iz prethodnog gema. Čini se da u ovim trenucima Japanac nema odgovor za Srbina. 

3:1 - Dve brejk lopte za Novaka, spasava japanski teniser prvu. Do gema Nole dolazi nakon izlaska na mrežu. Nije dao Japancu priliku da mu odgovori. 

2:1 - Pritiska Nišikori na Novakov servis, ušli smo u igru na razliku, a  još jednom je Nole bio koncentrisan i došao do gema. 

1:1 - Ponovo gledamo taktičko nadmudrivanje. Gem je ušao u đus, a ponovo je prežveo Nišikori nalete Novaka Đokovića. 

1:0 - Između drugog i trećeg seta usledila je pauza. Kei Nišikori je otišao do toaleta, a nakon povratka Novak je servirao. Desetim as udarcem došao je srbin do gem lopte, a potom vinerom do gema. 

DRUGI SET 6:7(4), 6:3 

FOTO: Tanjug

6:3  - Još jedan neizvestan gem, fantastičan je Novak u ovom trenutku ima set loptu nakon odličnog riterna.  Dobija Srbin prvi set u ovom meču. 

5:3 - Ekspresno je Đoković dobio gem na svoj servis, sada je pritisak na Japancu koji servira za ostanak u drugom setu. 

4:3 - Činilo se da će Nišikori lako do gema, imao je 15:40, a Nole je stigao do izjednačenja. Usledila je neizvesna završnica, a nakon četiri izjednačenja gem osvaja Nišikori.  

4:2 - Ponovo do brejk prilika dolazi Nišikori koji ih ima dve. Japanac je na početku dozvolio Novaku brejk, a potom vršio pritisak na Srbina. Prvu loptu je spasao Nole odličnim servisom. Usledila su tri poena Đokovića koji sada ima prednost, a potom i novi gem n svoj konto. 

FOTO: Tanjug

Tekst potpisa

3:2 - Sada jedan lakši gem za Japanca. 

3:1 - Izašao je na mrežu Nišikori i sjajno vratio loptu, osokolilo ga je to, te je u nastavku došao do dve brejk lopte. Prvu Novak spašava, nakon čega je pri dužoj razmeni naterao rivala na trešku. Gledamo u četvrtom gemu drugog seta lavovsku borbu. Sam gem traje već skoro devet minuta. Sada dobrim servisom dolazi Novak do gem lopte, koju odmah koristi. 

2:1 - Rasplamsala se borba u ovom trenutku. Dve brejk lopte za Đokovića. Prvu ne koristi. Fantastičnim poenom Đoković dolazi do brejka, a velika energija dolazi podrškom sa tribina u ovom trenutku. 

1:1 - Dobro je, odgovorio je Đoković i "nulom" dobio novi gem. 

0:1 - Sačuvao je svoj servis Kei, pokušao je Novak da ga pritisne, ali nakon 30:30, sigurno je priveo gem kraju.  

PRVI SET 6:7(4)

FOTO: Tanjug

TAJ BREJK - Prvi poen pripao je Novaku, a zaimljivo je da je pri servisu jedna loptica završila na tribini pravo u čašu pića jedne navijačice. Pogodio je potom ramom reketa lopticu Nole - izjednačenje. Usledila je još jedna greška Đokovića - 2:1 za Japanca. U nastavku dolazimo do 3:2. Treći put greši Novak od isto toliko poena Nišikorija. Treba istaći 19 neiznuđenih grešaka Srbina u prvom setu. Velika borba u taj-brejku. Smenjuju se teniseri u vođstvu, za sada jako neizvesno. Greši Novak sada i 20. neiznuđenom greškom daje NIšikoriju dve set lopte. Koristi japanski teniser prvu. 

6:6 - Čeka nas taj-brejk, sada je na servisu Nišikori bio odličan. 

6:5 - Četvrtim asom dolazi najbolji teniser sveta do tri gem lopte, a potom petim potvrđuje dobru igru. 

5:5 - Nastavlja se prvi set, igraće se na razliku. Kei je uspeo da odoli naletima Srbina, te dolazi do izjednačenja. 

FOTO: Tanjug

5:4 - Koristi Novak momentum iz prethodnog gema, dolazi brzo do tri brejk lopte, koristi drugu, Nišikori servira za ostanak u setu! 

4:4 - Nova prilikaza Novaka, imao je dve brejk lopte, iskoristio je prvu i došao do izjednačenja! 

3:4 - Srbin ponovo siguran na svoj servis, dolazi do lakog gema. 

2:4 - Igra se važan gem, Đoković pokušava da slomi otpor rivala, tri puta došao je Nole do izjednačenja. Publika uživa, a večeras su, bar na početku meča, naklonjeni Novaku. Dobio je Srbin potom brejk priliku. Ipak, ne da se Japanac, ponovo as udarcem izjednačuje, a potom dolazi i do gem lopte. Preživeo je japanski teniser dužu agoniju i došao do novog gema. 

2:3 - Upisao je odmah odgovorio Japancu novim gemom koji osvaja "nulom". 

1:3 - Pao je Novak, Nišikori je u naletu, potom asom poenom uspeva da potvrdi brejk. 

FOTO: Tanjug

1:2 - Tri brejk prilike sada ima Nišikori. Novak je napravio nekoliko nekarakterističnih grešaka. Spašava dobrim servisom prvu brejk priliku Nole. Duplom servis greškom rivalu je dozvolio brejk. 

1:1 - Dve brejk lopte na servis Japanca imaće Đoković. Igrale su se duge razmene, a po tradiciji to uvek više odgovara Srbinu. Spašava prvu Nišikori. Poen koji je izazvao ovacije potom je pripao Nišikoriju, spašava i drugu brejk priliku japanski teniser. Odoleo je rival Đokoviću u ovom gemu. 

1:0 - Prvi servis u meču imao je Novak, veoma lako došao je do 40:0. Odličan početak Đokovića koji šalje rivalu jasnu poruku kakav ga tempo večeras čeka. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)