NOVAKA PONOVO PITALI O GOAT TRCI: Đoković oduševio odgovorom o tome ko je najbolji teniser svih vremena

Novosti online

04. 09. 2021. u 16:06

DEBATA o tom ko je najbolji teniser svih vremena uveliko traje. Jedni smatraju da je to Rodžer Fderer, drugi tu titulu stavljaju uz ime Rafaela Nadala, a treći Novaka Đokovića.

НОВАКА ПОНОВО ПИТАЛИ О ГОАТ ТРЦИ: Ђоковић одушевио одговором о томе ко је најбољи тенисер свих времена

FOTO: AP/Tanjug

Svako od "velike trojke" ima nešto po čemu se izdvaja, ali ipak ako su u obzir uzmu osnovni parametri - broj osvojenih Grend slem titula, međusobni dueli, nedelje provedene na prvom mestu ATP listi dolazimo do toga da je srpski as ispred dvocije rivala.

Novak je na Ju-Es openu, gde ga danas očekuje duel sa Keijem Nišikorijem (ne pre 19.30) opet dobio pitanje o GOAT trci. On je ponovo pokazao koliko je sportsmen i dao je odgovor koji je sve ostavio bez teksta.

- Teško je reći ko je bolji. Nas trojica, mi smo toliko različiti, igramo na drugačiji način... Imali smo drugačiji put ka tome gde smo sada. Sva trojica smo imali neverovatne uspehe, neki na jednoj, drugi na drugoj podlozi. Jako dobro se dopunjujemo. Mislim da je rivalstvo nas trojice fenomenalno za naš sporte. Tako da, što se više priča o tome, o nama, o tome ko je najveći - to je bolje za tenis - rekao je Đoković i dodao:

- Nadam se da će ljudi nastaviti da pričaju o tome - zaključio je svetski broj jedan.

Ostaje da se vidi ko će na kraju biti najbolji igrač u istoriji "belog sporta", a Đoković, Federer i Nadal su za sada izjednačeni po broju Grend slem titula - svi imaju po 20.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)