NOVAK ĐOKOVIĆ: Rafa i Rodžer su razlog što sam danas ovde! BERETINI: Novače, ispisuješ istoriju tenisa!

Novosti online

11. 07. 2021. u 18:37

Novak Đoković savladao je Matea Beretinija sa 3:1 u 30. Grend slem finalu u svojoj karijeri. Ovo je ujedno šesti put da Đoković osvaja Vimbldon.

НОВАК ЂОКОВИЋ: Рафа и Роџер су разлог што сам данас овде!  БЕРЕТИНИ: Новаче, исписујеш историју тениса!

FOTO: Tanjug

Nakon meča na terenima Ol Ingland kluba Đoković se obratio navijačima koji su ga, uprkos navijanju za Beretinija tokom meča, na kraju ovacijama ispratili. 


- Ovo je bilo više od bitke. Čestitam Mateu i njegovoj pododici i timu. Nije dobar osećaj izgubiti u finalu, pred njim je velika karijera. Italijanski čekić, to sam osetio na svojoj koži. Volim vas, hvala vam, rekao je Novak publici.

-Pobeda na Vimbldonu je moj veliki san još od detinjstva. Uživam, svestan sam da je ovo velika čast. Sedmogodišnji dečak u Srbiji napravio sam improvizovani vimbldonski trofej, a danas stojim ovde sa šestim. To je neverovatno. 

Đoković je osvojio 20. trofej na Grend slemu i prišao je Rodžeru i Rafi. upitan je koliko mu to znači. 

- To znači da niko od nas neće stati. Oni su veliki igrači, oni su razlog zašto sam danas ovde gde sam. Oni su mi pomogli da shvatim šta je potrebno da budem najbolji. Poslednjih 10 godina su zaista bile deo neverovatnog puta, a on se neće završiti ovde, rekao je Đoković. 

Upitan je hoće li biti drugi teniser koji će osvojiti kalendarski slem. 

- Mogao bih da vidim to kako se ostvaruje. U dobroj sam formi. Igram dobro. Igram najbolji tenis na grend slemovima, a to mi je najveći prioritet, dodao je.

Uputio je poruku timu. 

- Moja porodica nije mogla da dođe. Hvala vam što žrtvujete svoje vreme i energiju. Ovo je individualni sport, ali je na kraju timski. Oni me vide u različitim izdanjima. 

Upitan je i o fudbalskom meču između Engleske i Italije

- Stavljate me u nezgodnu situaciju. Veliki sam ljubitelj fudbala. Večeras ću sigurno uživati u fudbalu, rekao je diplomatski Đoković. 

Mateo Beretini dobio je velike aplauze publike. 

-  Neverovatan je ovo osećaj. Novak je bio bolji od mene. On je veliki šampion. Ispisuješ istoriju ovog sporta. Čestitam mu. Srećan sam zbog učešća u finalu, nadam se da neće biti poslednje, ovde, a ni na Grend slem turnirima. Nisam mogao da tražim više, nedostajalo je malo da se upiše pobeda. Čestitam Novaku i njegovom timu. Rade neverovatan posao. Na svakom turniru... Srećno momci. zahvaljujem i mojoj porodici koja je uz mene, ovo je dug put, ovo za mene nije kraj nego početak, rekao je Beretini. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna