BERENTINI "BACIO RUKAVICU" NOVAKU U LICE: Nesportska izjava italijanskog tenisera pred finale Vimbldona (FOTO)

Novosti online

09. 07. 2021. u 21:38

ITALIJANSKI teniser, Mateo Beretini biće protivnik Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, nakon što je u četiri seta savladao poljskog rivala Huberta Hurkača. Posle trijumfa nad jako talentovanim igračem, Italijan je istakao da je jako samouveren.

БЕРЕНТИНИ БАЦИО РУКАВИЦУ НОВАКУ У ЛИЦЕ: Неспортска изјава италијанског тенисера пред финале Вимблдона (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Interesantno je da je upravo on prvi Italijan koji je ušao u finale Vimbldona u istoriji i da će se završni meč ovog turnira igrati isti dan u istom mestu kao i okončanje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu, u kojem će se takođe nadmetati Italijani, protiv Engleske.

- U potpunom sam haosu sada, a sa druge strane, dosta dobro sam rešio meč u svoju korist. Imao sam samopouzdanja i mislim da sam odigrao najbolji meč do sada. Pogotovo posle trećeg seta – znao sam da mogu da pobedim kako god on da odigra. Ako on uradi nešto dobro, bio sam uveren da ja mogu bolje - rekao je Beretini.

Novinare je zanimalo da li italijanski teniser misli da će publika navijati za njega na meču protiv Novaka Đokovića.

- Nadam se da će navijati za mene. Biće sjajna atmosfera, u to sam siguran. Biće to moje prvo finale Vimbldona, a Italijani će u nedelju imati veoma lud dan. Mislim da smo to zaslužili – uz fudbal sada je tenis jedan od glavnih sportova u Italiji. Drago mi je što sam prvi Italijan u finalu Vimbldona, ali iskreno, bilo bi mi drago i da nisam prvi. Šalim se. U kontaktu sam sa Adrijanom Panatom, poslednjim Italijanom koji je igrao finale jednog grend slema. On mi je poslao poruku posle meča sa Feliksom Ože-Alijasimom. Bodrio me je i rekao mi da ću servirati 220 km/h. Posle početka sezone i povrede koju sam imao na ATP kupu nisam mogao da zamslim da ću biti ovde - izjavio je deveti igrač na ATP liste.

Borba za trofej na Vimbldonu počinje u nedelju od 15.00 časova na Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati