NAJBOGATIJA SRPKINJA NA SVETU PODRŽALA NOVAKA: Ona je dama koja je uzdrmala teniski svet (VIDEO)

Novosti online

04. 07. 2021. u 10:18

OSNIVAČ organizacije PTPA je najbolji teniser sveta Novak Đoković, a nedavno je podignuta prašina u teniskom svetu imenovanjem novih rukovodilaca

НАЈБОГАТИЈА СРПКИЊА НА СВЕТУ ПОДРЖАЛА НОВАКА: Она је дама која је уздрмала тениски свет (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Jutjub/Televizija Hram

Izvršni direktor asocijacije na čijem je čeklu Novak Đoković postao je Adam Leri! On je imao dugogodišnje iskustvo rada u asocijaciji NHL igrača, dok savetodavni odbor čine Bil Ejkman, Majkl Hiršfeld, Rebeka Mekdonald, Katarina Pijetlović i Anton Rab. Keri Gerlak Sesil voditi brend i biti zadužena za odnose sa javnošću.

Rebeka Mekdonald je dama koja je sve zaintrigirala. Ona je rođena 1953. godine kao Ubavka Mitić i važi za najbogatiju Srpkinju na svetu!

- Devojčica Ubavka Mitić otišla je u Kanadu i postala Rebeka Mekdonald. Bio je to trnovit put. Mnogo je teže nego što mladi misle. Zapad nije za svakog. Bio je to avanturizam. Kada ste mladi puno ne razmišljate. Nikada nisam zažalila. Opstati na Zapadu je veoma teško. U biznis sam ušla jer je moj pokojni muž rekao da ne mogu da uspem. Ja sam jako tvrdoglava, imamo mi svoj inat. To sam uradila da mu pokažem da je moguće. Ponosim se što sam Kanađanka srpskog porekla - rekla je ona.

Ona je osnovala kompaniju "Just Energy Group Inc" u Torontu, a 1989. godine je osnovala "Energy Marketing Inc",a potom 1995. "Atlantic Power"! Dobila je nadimak "srpska kraljica nafte i gasa", jer se njeno bogatstvo procenjuje na čak dve milijarde dolara!

Nosilac je najvišeg diplomatskog priznanja "Vitez svetosavskog pacifizma"  i počasni predsednik Svesrpskog samita poslovne i akademske dijaspore. Donirala je tri miliona dolara bolnici u Torontu za borbu protiv artritisa sa kojim se i sama borila. Ona je udarcem u zvono otvorila berzu u Njujorku, a dobila je brojne nagrade kao biznismenka. „Profit Magazine“ je šest godina zaredom proglasio za kanadsku biznismenku godine!

Posebno voli Novaka Đokovića, sa kojim je proslavila i jedno osvajanje US Opena 2018. godine.

- Nikada ne dajem individuama, sem deci koju volim da školujem. Dajem bolnicama. Znate, moram iskrena da budem, moja pokojna majka je došla i rekla mi da svima dajem, ali da ne dajem dovoljno Srbima u Kanadi. Ja sam mislila da su oni deo svih njih. Morala sam mamu da poslušam kao dobro dete. Pitala sam mamu šta bi bilo najbolje uraditi i ona je rekla – napraviti crkvu. I ja sam zbog nje sagradila crkvu u Torontu. Sagradila sam je po ugledu na Studenicu. I doživela sam ogromno razočaranje jer mi kao Srbi, kao što sam rekla, specijalno na Zapadu ali i ovde nismo najsložniji. Crkva se odvojila od naše matice što je meni jako teško palo. Nadam se da je sada mlađa generacija i da ćemo se ponovo sastaviti. Ja verujem u samo jednu crkvu - rekla je Rebeka Mekdonald.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere