USPEH NOVAKOVE PTPA: Đoković niže pobede i van terena

G. KELIĆ

04. 07. 2021. u 09:00

NIŽE Novak Đoković pobede na teniskom terenu kao na traci. U ponedeljak ga u Vimbldonu čeka meč osmine finala sa Čileancem Garinom), a sada je jednu ostvario i na birokratskom.

УСПЕХ НОВАКОВЕ ПТПА: Ђоковић ниже победе и ван терена

FOTO: AP

Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) na čijem čelu se zajedno sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom nalazi prvi reket sveta objavila je da su u pregovorima sa ATP postignuti svi ciljevi u vezi 30-godišnjeg plana, koji je Asocijacija teniskih profesionalaca htela da progura bez razgovora sa igračima.

- Možemo da izvestimo kako su sva tri cilja postiguta. Zadovoljni smo što nam se ATP obratila i što je još važnije, što je fokusirana na zabrinutost igrača. Ima još tema za razgovor, ali mi smo umereni optimisti u pogledu dalje saradnje - glasi u saopštenju asocijacije.

Tri zahteva koji se spominju u saopštenju tiču se toga da se PTPA prepozna kao organizacija osnovana od igrača za igrače, zatim da se ATP ohrabri za saradnju sa PTPA po nizu pitanja u vezi 30-godišnjeg plana i na kraju da se glasanje oko istog odloži.

Podsetimo, PTPA se zalaže za promene u teniskom svetu kako bi svi igrači i igračice imali jednaka prava, ali i veća primanja, sa čime se nikako nisu slagali iz ATP koji je veoma dugo odbijao saradnju sa Novakovom organizacijom.

Ipak, takav stav su čelni ljudi ATP očigledno promenili što nas navodi da budućnost sa sobom nosi velike promene za "beli sport".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)