"OVO JE ENERGIJA VUKOVA": Đoković prokomentarisao plasman u osminu finala Vimbldona

Novosti online

02. 07. 2021. u 19:23

NOVAK Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Denisa Kudlu sa 3:0, po setovima, 6:4, 6:3, 7:6(7). Najbolji teniser sveta je izneo utiske posle meča.

ОВО ЈЕ ЕНЕРГИЈА ВУКОВА: Ђоковић прокоментарисао пласман у осмину финала Вимблдона

FOTO: AP

Srpski as je gubio tokom većeg dela trećeg seta i taj-brejka, ali je uspeo da se izvuče posle velike borbe i na kraju dobije taj deo susreta.

- Mislim da je to zaštitni znak svakog sportiste, barem bi trebalo da bude. To je nešto što uvek pokušavate da uradite, pogotovo na najvećem turniru na svetu i to je Vimbldon za mene, najveći turnir na svetu o kom sam sanjao još od malena. Čestitam Kudli, on je sjajan momak i na terenu i van njega i želim mu sve najbolje. Igrao je odlična tri seta i malo nije imao sreće u taj brejku, opustio se i ja sam pronašao način da pobedim - rekao je Đoković.

Novak Đoković: Karakter mi je ojačalo treniranje sa vukovima

Sledeće pitanje ticalo se toga odakle kod Novaka tako velika glad za pobedama, iako ima 34 godine i praktično je sve osvojio u karijeri.

- Mislim da su to geni. Moja porodica i način na koji sam odrastao u teško vreme za moju zemlju, neuspeh nikada nije bio opcija ni za mene ni za moju porodicu i uvek smo pronalazili način da preživimo. To je ojačalo moj karakter i deo toga dolazi što sam mnogo vremena proveo trenirajući sa vukovima i ovo je energija vukova.

Ovo je 55. put u karijeri da Đoković igra u osmini finala nekog grend slema.

- Nikada ne razmišljam o tome, sve mora da se zasluži i ja sam neko ko ima politički pristup prema životu. Sve što uradite van terena ima uticaj na terenu, ne računam svaki rezultat i svaki broj to je posao mojih agenata ja se trudim da budem u sadašnjosti, iako zvuči kao kliše... - zaključio je svetski broj jedan.

Novak će u osmini finala Vimbldona igrati protiv Čileanca Kristijana Garina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?