ŠPANCI O GOAT TRCI: Novak Đoković na putu za najvećeg svih vremena

V. S.

14. 06. 2021. u 18:58

ŠPANSKA štampa, bez izuzetka, odaje u izdanjima od ponedeljka priznanje Novaku Đkokoviću za "remontadu" (španski izraz za veliki preokret) u meču sa Cicipasom u finalu Rolan Garosa.

ШПАНЦИ О ГОАТ ТРЦИ: Новак Ђоковић на путу за највећег свих времена

FOTO: AP/Tanjug

Madridski "As" se opširno bavi temom GOAT (Great of All Time), uz prognozu da je Novak na putu da postane igrač sa najviše grend slem trofeja. U prilog tezi idu i brojke, Novak ima manje pobeda (962) od Nadala (1.027) i Federera (1.246), ali i manje poraza, 195, prema 274 Švajcarca i 208 Španca.

I, što je važnije, mlađi je od obojice. Novak je bolji u direktnim duelima, protiv Federera ima 27-23, a protiv Nadala 30-28. Ovaj madridski list još pokušava da "svari" Novakovu pobedu protiv Nadala, uz priznanje da je "Balkanac najavio rat u Nadalovom hramu".

"Marka" se bavi "tiranijom velike trojke", navodeći podatak da su Đoković, Nadal i Federer osvojili 55 od poslednja 64 turnira, Novak (7) i Rafa (4) osvojili su 11 od poslednjih 12. "Marka" se bavi i Novakovom zaradom. Sa 1,4 miliona evra iz Pariza, Novak je na turnirima zaradio 123.688.000 evra. Drugi je Federer sa 107.512.000, a treći Nadal sa 103.165.000.

Što se finala tiče, "Marka" u izveštaju konstatuje da je "Đoković potpisao istorijski preokret". Navodi se i podatak da je naš as treći najstariji pobednik Pariza, posle Španaca Andresa Himena i Rafe Nadala. U izveštaju se konstatuje da je meč bio "veoma ujednačen, ali se imao utisak da Đoković sve ima u svojim rukama".

"Mundo deportivo" iz Barselone bavi se činjenicama, bez mnogo komplimenata na račun Đokovića. Kao i ostali španski mediji, i ovaj list podseća da je Novak sada, sa 19 grend slem titula došao na korak od Nadala i Federera, koji imaju po 20. Ovaj list citira i srpske medije, među njima i "Novosti", koji su euforično pozdravili trijumf zemljaka.

Politički dnevnik "El pais", sa tradicionalno jakom sportskom rubrikom, piše da je Đoković bio u "zvezdanom izdanju" i da je "udvostručio pretnje" da bude igrač sa najviše grend slem trofeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna