GRČKI MEDIJI PRECRTALI ĐOKOVIĆA: Cicipas piše istoriju, baš ga briga za Novakovu gren slem trku

Novosti online

13. 06. 2021. u 12:59

BORBU za titulu u Parizu vodiće Novak Đoković i Grk Stefanos Cicipas, a spektakl bi trebalo da počne u 15 časova.

ГРЧКИ МЕДИЈИ ПРЕЦРТАЛИ ЂОКОВИЋА: Циципас пише историју, баш га брига за Новакову грен слем трку

FOTO: AP

Naravno, naš teniser je favorit, pogotovo posle impresivnog trijumfa nad Nadalom u polufinalu, uz to je silno motivisan da se po broju Gren Slem trofeja dodatno približi Nadalu i Federeru koji sada imaju po 20, a Đoković trenutno 18 trofeja na najvećim turnirima.

Ali, ogroman motiv ima i Stefanos Cicipas. Njemu je ovo prvi nastup u finalu Rolan Garosa i prvi je grčki teniser kome je to uspelo, pa je već ostvario istorijski rezultat, ali sada želi da stavi dodatni pečat.

Teniskoj euforiji u Grčkoj doprineo je i uspeh Marije Sakari, koja je zaustavljena u polufinalu, što je takođe najveći uspeh jedne grčke teniserke na Rolan Garosu.

Sve to ističu i grčki mediji, a tamošnji portal ''SDNA'' naglašava da se Cicipas neće obazirati na Novakovu trku za Federerom i Nadalom.

''Jasno da neće biti lako ... Jasno je da je Nole favorit .... Vidite, u ovom meču se za 34-godišnjeg Srbina mnogo igra: ako uspe da podigne trofej, dostići će broj od 19 najvećih trofeja i biće spreman da se uskoro izjednači sa najboljim učinkom Rafe Nadala i Rodžera Federera (20). I sve ukazuje da će moći da ih nadmaši.

To se, naravno, uopšte ne tiče Stefanosa. U osnovi, izgleda da ga nije briga! Vrhunski grčki teniser ušao je na turnir kao favorit iz senke i uspeo je zrelo da nosi taj teret prolazeći impozantno u finale. Tamo gde su ga svi 'videli', to jest, posebno kada je Dominik Tim eliminisan'', piše SDNA.

''Athensvoice'' potencira istorijski uspeh grčkog tenisa na ovogodišnjem Rolan Garosu.

''Samo se ponekad ostvare i najluđi snovi. I istina je da je ono što svi mi Grci danas živimo zahvaljujući Stefanosu Cicipasu i Mariji Sakari jedna od najlepših sportskih bajki koja sigurno ima mnogo poglavlja dok ne stigne do svog kraja.

Stefanos danas igra istorijski meč kada će se u finalu Rolan Garosa suočiti sa Novakom Đokovićem. Marija se juče vratila u Atinu, imajući u prtljagu najveći uspeh koji je ikada postigla jedna grčka teniserka - polufinale Gren Slema.

Stefanos bi mogao da postane prvi grčki teniser koji je osvojio Gren Slem.

Već je napisao istoriju svojim učešćem u finalu - nešto što nijedan sportista iz Grčke nikada nije postigao u dugoj istoriji tenisa. Njegov protivnik je ogromni Novak Đoković sa 18 Gren Slemova, koji je sa 3-1 savladao Rafu Nadala u drugom polufinalu Rolan Garosa, vraćajući se posle 0-1'', piše pomenuti grčki portal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)