VELIKI USPEH: Stonoteniserke Novog Sada ispisale istoriju kluba

S.B.

18. 05. 2021. u 22:34

STONOTENISERKE Novog Sada ostvarile su najveći uspeh u klupskoj istoriji. Šampionke Srbije su na finalnom turniru Kupa Evrope, održanom na "Spensu" u konkurenciji 11 ekipa iz osam zemalja, plasmanom u polufinale i podelom trećeg mesta, obezbedile vizu za učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Стонотенисерке Новог Сада исписале историју клуба

FOTO: N. Karlić

Novosađanke Tijana Jokić, Aneta Maksuti, Radmila Tominjak i Alina Zaharija, predvođene trenerom Slobodanom Stojanovim, pružile su sjajne partije u odmeravanju sa favorizovanim protivnicama, ceo turnir odigrale su izuzetno kvalitetno i ostavile sjajan utisak.

Ostvarile su uspeh koji je malo ko očekivao, igrale hrabro, požrtvovano, ne strahujući od iskusnijih rivalki, pa je to nagrađeno plasmanom među četiri najbolje ekipe Kupa Evrope.

- Nažalost, nismo uspeli da dovršimo magiju, koja je započela plasmanom u četvrtfinale Kupa Evrope. Samo polufinale, posle pobede 3:2 nad favorizovanom ekipom iz Češke, Hodonjin, bilo je neočekivano za nas. To je bio neopisivi uspeh. Međutim u meču za finale izgubili smo od šampionki Mađarske, ekipe Budaerši, za koje nastupa na dvojnoj registraciji naša igračica, Sabina Šurjan - kaže trener Stojanov, potvrđujući da je upravo u odlučujućem meču za finale, prevagu donela Sabina Šurjan reprezentativka Srbije, stonoteniserka novosadskog kluba sa dvojnom registracijom za Mađarice.

STK Novi Sad je do sada sedam puta učestvovao u Kupu Evrope, a plasman među 12 klubova, 2017. godine, bio je najbolji rezultat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina