STRELCI NA ISPITU: Srbija sa 24 takmičara na Evropskom prvenstvu u Osijeku

Tanjug

10. 05. 2021. u 17:14

STRUČNI štab reprezentacije Srbije odredio je konačan sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo u svim streljačkim disciplinama, koje će biti održano u Osijeku od 20.maja do 1. juna.

СТРЕЛЦИ НА ИСПИТУ: Србија са 24 такмичара на Европском првенству у Осијеку

Foto: D. Dozet

Kako je saopštio Streljački savez Srbije (SSS), sportski direktor ŠS Dragan Marković je, na osnovu predloga selektora Dragana Donevića i Jelene Arunović, danas objavio spisak učesnika i Srbiju će u Osijeku predstavljati 24 strelaca - 13 seniora i 11 juniora, a na spisku rezervi su dve takmičarke.

Većina seniorskih reprezentativaca i dvoje juniora će startovati u po dve ili tri discipline, ostali u po jednoj.

Šampionat u Osijeku je poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre.

U pet seniorskih olimpijskih disciplina (vazdušni pištolj muškarci i žene, MK puška trostav muškarci i žene i MK sport pištolj žene) deliće se po jedna kvota, dok su u oba takmičenja vazdušnom puškom na raspolaganju po dve kvote.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković rekao je da je glavni cilj seniorske reprezentacije u Osijeku osvajanje jedne do dve olimpijske kvote i, kao i uvek, napad na medalje.

"Nekoliko naših strelaca, među kojima su Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Duško Petrov, Dimitrije Grgić, Teodora Vukojević, bi mogli da uđu u borbu za olimpijske vize. Smatram da imamo šanse za tri - četiri medalje, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Ekipna nadmetanja će biti održana po novom formatu, a verujem da će se naši strelci u tome dobro snaći. Uslovi za takmičenje su nam poznati, nedavno smo u Osijeku učestvovali na međunarodnom turniru, a potom ostali i nekoliko dana na pripremama. Poslednji pokazatelji govore da su naši strelci u dobroj formi", rekao je Marković.

Sastavi miks timova u svim disciplinama još nisu određeni. Mešoviti parovi će biti sastavljeni pred samo takmičenje.

Seniori, puška - vazdušna puška i malokalibarska puška (trostav 3 puta 40 i MK puška ležeći): Milutin Stefanović („Čika Mata"), Milenko Sebić (Novi Sad 1790). Samo vazdušna puška: Lazar Kovačević (Jagodina 92). Samo malokalibarska puška (trostav i ležeći stav):Stevan Pletikosić („Čika Mata").

Seniorke, puška - Vazdušna puška i MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora Vukojević („Čika Mata"). Rezerva za MK pušku trostav: Ivana Marić (Policajac).

Seniori, pištolj - vazdušni i MK pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda).

Seniorke, pištolj - Vazdušni i MK sport pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Akademac). Vazdušni pištolj: Brankica Zarić (Novi Sad 1790). Rezerva za vazdušni pištolj: Jelena Tomić (Kikinda).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni