SRPSKI ŠAMPION HVATA ZALET ZA EVROPSKU ELITU: Odbojkaši Vojvodine spremaj use za Lig ušampiona

S. BAJIĆ

05. 05. 2021. u 13:03

ODBOJKAŠI Vojvodine su se pojačali tokom minulih praznika. Naš najtrofejniji odbojkaški kolektiv hvata zalet za Ligu šampiona, u kojoj će se ove sezone takmičiti u grupnoj fazi, pa je od starta prelaznog roka dao do znanja da će ekipa biti “osvežena“ na svim pozicijama.

СРПСКИ ШАМПИОН ХВАТА ЗАЛЕТ ЗА ЕВРОПСКУ ЕЛИТУ: Одбојкаши Војводине спремај усе за Лиг ушампиона

FOTO: OK Vojvodina

Novosađanima je na dve godine pristupio Andrija Vilimanović (26), iskusni dizač, reprezentativnog kalibra. Reč je o odbojkašku poniklom i stasalom u Kraljevu, koji je igrao i u Novom Pazaru, Ljubljani i Turskoj. U našem šampionu ističu da su potpisivanjem ugovora sa odličnim organizatorom igre, koji je dve godine igrao Ligu šampiona kao član ACH Voleja, načinili značajan potez u formiranju tima za izazove koji ih očekuju u sledećoj takmičarskoj sezoni.

-Postavili smo visoke ciljeve u narednoj sezoni pa shodno tome i povlačimo poteze u prelaznom toku. Potrebni su nam igrači koji imaju iskustva upravo u igranju velikih mečeva, posebno u Ligi šampiona. Želimo da pobeđujemo i da obezbedimo dovoljan broj bodova, koji će nam omogućiti prolaz dalje u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Andrija Vilimanović je bio naša velika želja i drago mi je da smo postigli dogovor. Prelazni rok je u punom jeku, pregovaramo i sa inostranim igračima i nadamo novim pridošlicama – kaže Dragoljub Zbiljić, predsednik kluba.

U redovima Vojvodine ostaje kapiten Stevan Simić, pored koga je vernost klubu produžio i iskusni tehničar Luka Čubrilo a njemu se pridružio i brat Nemanja, takođe izdanak Vošine škole.

- Raduje nas činjenica što Luka Čubrilo ostaje u ekipi, jer će nam njegovo iskustvo mnogo značiti. Takođe, povratak Nemanje Čubrila u njegovu Vojvodinu, podudara se sa našim željama, da mladima budu priključeni iskusni igrači, koji su ponikli i stasali u svom klubu, vole Vošu i dobru poznaju sistem i ambicije– potvrđuje Slobodan Boškan, šef stručnog štaba odbojkaša Vojvodine.

NIKOLA VUJOVIĆ STIGAO IZ KLEKA

Novosađani, poznato je, poštuju tradiciju, daju šansu mladim igračima pa je i njihova pažnja usmerena ka sopstvenoj školi tako da će šansu u profesionalnom pogonu dobiti i Nikola Vujović (20), primač servis. On je iz Kleka stigao na „Spens“, prošao mlađe selekcije, a bio je na pozajmici u Novom Sadu. Sada je potpisao ugovor na četiri godine.

- Nikola Vujović je zaslužio šansu, a na njemu je sada da radi, da napreduje, da se bori za svoje mesto – kaže Boškan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSEBAN GOST NA BEOGRADSKOM MARATONU: Majk Niši prisustvuje trci u glavnom gradu Srbije