KADA SNOVI DECE POSTANU STVARNOST: SIM održane u Kikindi

Novosti online

23. 04. 2021. u 13:10

KIKINDA je danas bila grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

КАДА СНОВИ ДЕЦЕ ПОСТАНУ СТВАРНОСТ: СИМ одржане у Кикинди

FOTO: SIM Srbije - Stefan Cvetković.

U centru severnobanatskog okruga, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Sportskim igrama mladih Srbije,održana su takmičenja u pet sportova - atletici, odbojci, između dve vatre, uličnoj košarci i fudbalu.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradski većnik za sport i omladinu Dragan Pecarski, predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić i direktor Sportskog centra “Jezero” Dejan Pudar, a plamen prijateljstva, zajedno sa maskotom Viktorom, upalili su SIM-ovci iz Kikinde i okoline. Jedan od njih je mladi fudbaler Predrag Ljubičić, iz Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, koji kaže da je učešćem na Sportskim igrama mladih ispunio svoj san.

- Veoma sam srećan što se meni i mojim drugarima iz ekipe ispunila želja da se takmičimo na Sportskim igrama mladih. Želimo da pobedimo na gradskom takmičenju, stignemo do državnog, a nadamo se i plasmanu na međunarodno finale u Splitu, izjavio je talentovani fudbaler.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Od osnivanja do danas na Sportskimigrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin,Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)