UROŠ BREGAR: Autoritet se gradi znanjem

S. K.

01. 04. 2021. u 20:50

UROŠ Bregar, koga svi vide na klupi rukometašica Srbije, trenersko ime uspešno je gradio u Krim Merkatoru i reprezentaciji Slovenije. Igračku karijeru završio je već u 26. godini, a sa 37 je preuzeo kormilo selekcije svoje zemlje i odveo je na tri evropska i dva svetska prvenstva.

УРОШ БРЕГАР: Ауторитет се гради знањем

Foto: RK Krim

Sjajni stručnjak je rođen 22. februara 1979. godine. Igrao je srednjeg beka u ljubljanskom Slovanu, u generaciji Uroša Zormana. Rano je okačio patike o klin i posvetio se trenerskoj karijeri. U kratkoj priči na fejsbuk-profilu portala "Balkan-hendbol" za sebe je rekao da je kao igrač bio tvrdoglav, da se ponašao kao zvezda...

- Niko me nije vodio i usmeravao, nisam bio zadovoljan minutažom, razmišljao sam u stilu: bolje je biti prvi u selu, nego poslednji u gradu - rekao je svojvremeno Bregar.

Trenersku karijeru započeo je u mlađim kategorijama Krima. Od 2014. do januara 2016. bio je asistent u Vardaru i prvi trener mađarskog Vaca. Kormilo Krima preuzeo je 1. februara 2016, a iste godine postaje selektor Slovenije, koju je posle šest godine odveo na EP. Najveći uspesi sa Slovenkama su 13. mesto na EP 2018. u Francuskoj i 14. na SP 2019. u Japanu.

- Autoritet u poštovanje gradi se znanjem i profesionalnošću. Kada sam preuzeo klub i reprezentaciju, rekao sam: ako padnemo, pašćemo zbog mog načina rada, razmišljanja i ideje. Ako bude onako kako igračice žele, kratko ću biti trener - podvukao je Bregar. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!