VELEMAJSTOR ĐURIĆ, PA SREDOJEVIĆ: Oni su pobednici brzopoteznog šahovskog turnira održanog danas u Paraćinu

Z. Rašić

21. 03. 2021. u 18:44

U okviru polufinala pojedinačnog državnog prvenstva u šahu za žene i muškarce koje se u Paraćinu završava sutra, danas je u tom gradu odigran memorijalni turnir u brzopoteznom šahu u znak sećanja na preminulog Aleksandra Acu Stojanovića, njegova dostignuća i ogromnu ljubav prema ovoj drevnoj igri.

ВЕЛЕМАЈСТОР ЂУРИЋ, ПА СРЕДОЈЕВИЋ: Они су победници брзопотезног шаховског турнира одржаног данас у Параћину

FOTO: Z. Rašić

Bio je to drugi kvalifikacioni turnir za „Gran pri“ OŠK „Paraćin“, koji ga je i organzovao uz podršku porodice preminulog šahiste.

Igralo se 11 kola, a dva igrača su do samog kraja bila u trci za prvo mesto. To su internacionalni majstor Ivan Sredojević i jedini velemajstor na turniru, Stefan Đurić.

Iako je Sredojević prikazao stabilniju igru, Đurić je imao nešto više sportske sreće i nerava, pa su obojica završila sa po 9 poena. Zahvaljujući dodatnim kriterijumima Đuriću je pripalo prvo, a Sredojeviću drugo mesto, saznajemo od domaćina turnira i predsednika OŠK „Paraćin“, ujedno i sudije, Saše Jevtića.

 
Treće mesto sa 8 poena osvojio je fidemajstor Mateja Ivić iz Jagodine, dok je četvrti bio selektor muške reprezentacije Srbije, internacionalni majstor Miodrag Perunović, sa 7,5 poena. Redovne nagrade dobili su još  Uroš Cvetanović, Sebastian Kotrla i Stefan Radojković (sa po 7 poena) , a dodeljene su i specijalne. Dobili su ih Lav Pajčin kao najbolje plasirani mladi igrač i Srboljub Milovanović, koji je bio najbolji veteran.

Najgrade najboljima je uručio Mladen Milenković, a pored IA Saše Jevtića, sudili su još IA Nebojša Radosavljević i NA Radoje Marinković. Na brzopoteznom turniru nastupilo je 38 šahista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije