VELIKO SRCE IMA BOGDAN BOGDANOVIĆ: Košarkaš Atlante donirao kompletnu opremu Partizanu!

Novosti online

08. 02. 2021. u 16:56

KOŠARKAŠ Atlante Bogdan Bogdanović odlučio je da pomogne ragbi klubu Partizan koji se nalazi u velikim finansijskim problemima.

ВЕЛИКО СРЦЕ ИМА БОГДАН БОГДАНОВИЋ: Кошаркаш Атланте донирао комплетну опрему Партизану!

Foto AP

Trostruki uzastopni šampioni Srbije u ovom sportu odlučio je da zatraži pomoć. Ona je stigla iz Atlante od nekadašnjeg košarkaša crno-belih.

Reprezentativac Srbije je još jednom pokazao veliku humanos i veliko srce pošto je donirao kompletnu opremu ragbistima i tako im olakšao tešku situaciju u kojoj se nalaze pred početak nove sezone.

- Istina je da je Bogdan pomogao. On nije želeo da se o tome uopšte priča, niti da to izađe u javnost, ali kada se već pročulo po društvenim mrežama, mogu da potvrdim da je istina da je donirao kompletnu opremu za ceo klub - rekao je ragbista Partizana za "Telegraf", koji je želeo da ostane anoniman.

Potom je objasnio koliko je u klubu teška situacija.

- Klub je u velikom finansijskom problemu, igrači igraju iz ljubavi, oni snose sve troškove organizacije i iznajmljivanja terena, što je najveći problem, pošto nemamo naš teren. Mora da se plaća za svaki trening, utakmicu, sudije... U 2020. godini smo uzeli titulu bez ikakvog treninga. Za svaki meč troškovi izađu oko 200 evra, pa mi skupimo između sebe i platimo.

Anonimni ragbista ističe da su se obratili i JSD Partizan, kao i najjačim klubovima sportskog društva Partizan, ali do sada niko nije mogao da pomogne.

- Stalno tražimo pomoć, ali nažalost, niko nam nije pomogao, tražili smo i danas pomoć, to je neki klupski rivalitet, Savez ostrašćeno radi, Partizan jedini mora da daje garanciju, pošto nismo imali uslova za mlađe kategorije ranije, sada moramo da damo ganranciju od 250.000 dinara, to je osiguranje da ćemo imati ove godine mlađe kategorije. Ako to ne platimo, bez toga ne možemo da se takmičimo. Za sada mi među igračima pokušavamo da skupimo koliko možemo, dok se ne javi još neko kao Bogdan, koji se sam odazvao. Nadamo se da će se još neko naći - istakao je jedan od igrača ovog kluba.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)