SENZACIONALNA POBEDA SRBIJE: Francuska pala u Zrenjaninu, Đeronini orlovi bez najboljih zreli za velika dela

Novosti online

05. 01. 2021. u 18:20

VELIKA Francuska je oborena na pleća. Selektor Toni Đerona nije mogao da zamisli lepši debi na klupi Srbije, jer su nadahnuti "orlovi" u prvom kolu kvalifikacione grupe 1 za odlazak na EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj preslišali najtrofejniju reprezentaciju u poslednjih 20 godina - 27:24 (14:11).

СЕНЗАЦИОНАЛНА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Француска пала у Зрењанину, Ђеронини орлови без најбољих зрели за велика дела

Foto: RSS

Već 9. januara obe selekcije odmeriće snage i u Kreteju. Srbiju očekuje 13. januara u Zrenjaninu meč sa Grčkom, dok su mečevi Belgije odloženi.

Rukometaši odavno nisu uzeli "skalp" od jedne velike reprezentacije. A sinoć su igrali sa puno žara, borbeno, ali i strpljivo u ključnim trenucima. Odbrana je bila izvanredna, na golu je briljirao Dejan Milosavljev, a ostali igrači predvođeni povratnikom Ilijom Abutovićem nisu dozvoljavali francuskim napadačima da se razmahnu. U napadu su naši bili raznovrsni, maštoviti, na liniji je dominirao pivotmen Mijajlo Marsenić, a bekovi, naročito Petar Đorđić u prvom i Lazar Kukić u drugom poluvremenu probijali su bedem "trikolora". Utakmicu će pamtiti i jedan od najmlađih debitanata u istoriji naše selekcije, 17-godišnji Stefan Dodić, koji je svoj prvi nastup ulepšao i pogotkom.

U početku dugo su ekipe bile izjednačene. Francuzi su imali prednost od jednog gola, ali su naši uvek uzvraćali. Sredinom prvog poluvremena razbranio se Milosavljev, u napadu su se naši razgoropadili i serijom 3:0 preokrenuli rezultat u svoju korist - 9:7. Srećom, vođstvo do kraja utakmice nisu ispuštali.

Pokušali su "galski petlovi" u nastavku da uzdrmaju naše, nekoliko puta su se primakli na minus 1, ali je Kukić, kada je bilo najpotrebniji šutevima sa distance matirao Pardina. U finišu meča "orlovi" su golom Bogdana Radivojevića povela sa 25:20. Francuzi su tada zaigrali na sve ili ništa, primakli se na 26:24, da bi u poslednjoj sekundi magični Milosavljev šutem sa svog gola stavio tačku na pobedu.

SRBIJA - FRANCUSKA 27:24 (14:11)

DVORANA: "Kristalna dvorana" u Zrenjaninu. Igrano bez publike. Sudije: Mitrevski, Todorovski (Makedonija). Isključenja: Srbija 8, Francuska 6 minuta. Sedmerci: Srbija -, Francuska 6 (6).

SRBIJA: Cupara, Vorkapić, Sretenović 1, Abutović, Pešić 1, Kolaković 1, Radivojević 2, Kukić 6, Šotić, Nikolić 2, Marsenić 5, Orbović 3, Dodić 1, Obradović, Đorđić 4, Milosavljev 1 (11 odbrana).

FRANCUSKA: Žerar (3 odbrane), Remili 2, Prandi, Ričardson 3, Mem 1, Turna 2, Mae 6 (6), Engesan 3, Abalo 4, Gigu 2, Luka Karabtić, Fabregas 1, Klare, Dipanda, Porte, Pardin (5 odbrana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!