BIVŠI HRVATSKI RUKOMETAŠ: Uništili smo srpski rukomet

Novosti online

26. 12. 2020. u 16:25

БИВШИ ХРВАТСКИ РУКОМЕТАШ: Уништили смо српски рукомет

foto: EPA

GORAN Šprem prisetio se Svetskog prvenstva u Tunisu kada je selekcija SCG mogla do polufinala

Rukometna selekcija tadašnje SCG igrala je Svetsko prvenstvo u Tunisu 2005. i to jedan od ključnih mečeva sa selekcijom Hrvatske.

Hrvati su pobedili sa 24:23 i od tada se srpski rukomet srozao na najniže grane. Podsetimomo, Hrvati su olimpijski šampioni 1996, 2004, svetski prvaci 2003, vicešampioni sveta 2005, 2009.

Goran Šprem, reprezentativac Hrvatske iz tog perioda, smatra da su tom pobedom Hrvati "uništili srpski rukomet"

"Ta utakmica je bila odlučujuća. Ukoliko oni pobede nas, u polufinale idu Norvežani i Srbi. A mi sa pobedom odlazimo zajedno sa Španijom. To je faktor sreće... 'Promašio sam šut na 20 sekundi pre kraja i našeg vođstva", rekao je Šprem u hrvatskom podkastu "Inkubator".

Prisetio se i dramatičnog finiša meča.

"Srbi imaju poslednji napad... Dragan Sudžum je bio u prilici, ali je Šola odbranio. Odbrana je bila takva da je više imao sreće, nego što je bila kvalitetna odbrana", dodao je on

Kaže, vodenica je mogla da se okrene na drugu stranu...

"Da su Srbi tada postigli gol njihov rukomet bi možda krenuo na gore, a naš dole... Nisu i ostali su na tom nivou. Izuzev šampionata u Švajcarskoj, njih nije bilo više nigde",zaključio je Šprem.

Doduše, zaboravio je bljesak na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu kada je Srbija napravila poslednji uspeh uzela srebrnu medalju pobedivši u polufinalu baš Hrvate, ali od tada pa nadalje ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)