LEVANDOVSKI ISPRED NOLETA: Fudbaler Bajerna najbolji sportista Evrope

Novosti online

26. 12. 2020. u 13:12

FUDBALER Bajerna Robert Levandovski izabran je za najboljeg sportistu Evrope za 2020. godini u tradicionalnom, 63. izboru novinskih agencija, u organizaciji Poljske agencije PAP. Najbolji sportista Srbije i prvi teniser sveta Novak Đoković zauzeo je četvrto mesto.

ЛЕВАНДОВСКИ ИСПРЕД НОЛЕТА: Фудбалер Бајерна најбољи спортиста Европе

Foto: EPA-EFE/LARS BARON

Levandovski je sakupio 180 bodova i za samo četiri boda bio bolji od prošlogodišnjeg laureta šampiona Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona.

Levandovski je tek treći Poljak koji je dobio ovo priznanje, nakon atletičara Zdislava Kriškovjaka, koji je pobedio u prvom izboru 1958. i čuvene sprinterke Irene Ševinske Kirštenstajn, pobednice 1966. i 1974. godine.

Treće mesto osvojio je švedski skakač s motkom Armand Duplantis sa 169 bodova, četvrti je naš Novak, inače trostruki pobednik ovog izbora, sa 85, a peti Rafael Nadal sa 72 boda.

U Top 10 još su slovenački biciklista Primož Roglič (64 bodova), njegov zemljak, takođe biciklista, Tadej Pogačar (52), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (42), poljska teniserka Iga Švjontek (32) i norveška nordijska skijašica Tereza Johaug (28 bodova).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)