ALEKSA KIJANOVIĆ: Mislim samo na EP u Torunu

S. K.

02. 11. 2020. u 21:52

NEMA predaha za atletičare. Naš najbrži sprinter Aleksa Kijanović već je počeo pripreme za novu sezonu, u kojoj očekuje da nadmaši sebe i popravi svoje rekorde na 60 m u dvorani, kao i na 100 m i 200 m na otvorenom.

АЛЕКСА КИЈАНОВИЋ: Мислим само на ЕП у Торуну

Aleksa Kijanović Foto N. Paraušić

- U svaku sezonu ulazim sa velikom željom da budem još brži. Trenutno sam veoma motivisan za takmičenja u dvorani, jer znam da sam konkurentan među evropskim sprinterima. Zato ću raditi naporno, a u glavi cilj će mi biti samo dvoransko EP u Torunu (Poljska), gde se nadam finalu na 60 m. Nije isključeno da izborim i dvoransko SP, jer me od norme dele četiri stotinke. Moje je da se što bolje spremim, a videćemo kakve ću trke da istrčim - ističe za sajt Srpskog atletskog saveza atletičar Beogradskog atletskog kluba.

Kijanović podvlači da je prošla sezona zbog pandemije kovida 19 bila veoma čudna, teška, ali i uspešna.

- Zbog neizvesne i nepredvidive situacije bilo je skoro nemoguće tempirati formu. Sezona je produžena i zbog stalnog odlaganja takmičenja. Ipak, mogu da kažem da je bila veoma uspešna, jer sam uspeo da popravim lične rekorde na 100 i 200 metara. Uvideo sam i da imam dosta prostora za napredak, tako da verujem da ću dogodine biti još brži. Normalno, najvažnije je da nas zdravlje posluži - ističe Kijanović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)