VLADIMIR CUPARA BRILJIRA U MAĐARSKOJ: Vesprem juriša na sve trofeje

S. Krstović

31. 10. 2020. u 22:52

VLADIMIR Cupara briljira na golu Vesprema.

ВЛАДИМИР ЦУПАРА БРИЉИРА У МАЂАРСКОЈ: Веспрем јуриша на све трофеје

FOTO: N. Paraušić

Sjajni čuvar mreže je nedavno u petom kolu Lige šampiona za rukometaše u Kilu impresionirao sa čak 18 odbrana i najzaslužniji je što je mađarski prvak izborio 31:31 sa nemačkim velikanom.

Uzdanica "orlova" veruje da njegov klub može mnogo u ovoj čudnoj sezoni, a nada se i da će reprezentaciji Srbije krenuti nabolje.

- Utakmica u Kilu je bila neverovatna. I oni i mi odigrali smo pravi muški meč. Nismo pobedili, ali je velika stvar izboriti remi u Kilu. Vesprem ove sezone ima velike planove. Jednostavno, želimo da osvojimo sve titule. Učinićemo sve da trijumfujemo na F4 za prošlu sezonu u decembru u Kelnu i ako Bog da da isti podvig ponovimo u junu. Tu je i mađarsko prvenstvo, Kup. Hoćemo sve trofeje - ističe Cupara.

Fenomenalni golman priznaje da je igrati u vreme pandemije virusa korona veoma čudno...

- Nije jednostavno, jer se nikad ne zna šta će biti, što stvara dodatni pritisak kod igrača. A to može da bude jako negativno - kaže Cupara.

Naš as naglašava da se u Vespremu maksimalno trude da zaštite sve rukometaše.

- Mi smo sada odlično i dobro smo izolovani. Uradili smo do sada 50, 60 testova, svaki drugi dan nas testiraju. Nedavno smo imali četvoricu zaraženih igrača, pa smo svi bili u karantinu. I za tih šest dana četiri puta smo testirani. Klub se maksimalno trudi da nas zaštiti. Na našim utakmicama ima i publike, ali ni sa kim nemamo kontakt - podvlači Cupara.

Za odlične odbrane u Ligi šampiona i mađarskom prvenstvu velike zasluge idu i na adresu trenera golmana Arpada Šterbika.

- Rad sa Arpadom je poseban. On je po meni najbolji golman svih vremena i rad sa njim može da donese dosta toga dobrog. Meni mnogo znači što nas golmane vežba Šterbik - kaže Cupara.

ZA SRBIJU IZ SRCA

PRIZNAJE Cupara da dosada nije branio u reprezentaciji kao u klubu.

- Želim, ne samo ja, da pružim uvek maksimum, jer se za Srbiju igra iz srca, dok se u klubu obezbeđuje egzistencija. Nije u redu upoređivati igre u klubu i u reprezentaciji. Svi mi smo srećni kada igramo za našu zemlju, narod. Ali, problem je što smo malo zajedno, što nemamo dovoljno vremena da se uigramo, stvorimo hemiju. A klubu smo non-stop zajedno, igramo velike utakmice i nije čudno što se poznajemo u dušu - kaže Cupara.

Zbog pogoršane situacije sa virusom korona otkazane su pripreme reprezentacije. Najveći razlog je što je Evropska federacija otkazala utakmice Srbije sa Grčkom i Belgijom, jer su rivali, s kojima su u kvalifikacionoj grupi 1 za odlazak na EP 2022, ima velike probleme. Ipak, to ne umanjuje Cuparin optimizam:

- Novi selektor Španac Toni Đerona je odličan trener. Tu su i povratnici, ali ne bi trebalo zanemariti ni momke koji su poslednjih pet godina davali sve od sebe za reprezentaciju. Drago mi je što može da se računa na sve i nadam se da će odsada svako ko zasluži da igra za Srbiju. Najvažnije je da stvorimo kult reprezentacije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024