SKUPŠTINA RSS NIJE ODRŽANA; Đurković: Ne računajte na mene

S. K.

22. 10. 2020. u 22:00

NEMA mira u srpskom rukometu. Skupština RSS na kojoj je trebalo da se podvuče crta posle četiri godine i raspišu izbori nije održana, jer su delegati Beograda posle polustanog većanja sa predsedavajućim napustili sednicu.

СКУПШТИНА РСС НИЈЕ ОДРЖАНА; Ђурковић: Не рачунајте на мене

Foto: N.Paraušić

Zbog toga najviše telo nije imalo kvorum da bi se verifikovali mandati predstavnicima Vojvodine. Zato je predsednik najvišeg tela Dragan Krsmanović najavio ostavku, a prvi čovek UO Božidar Đurković je poručio da na njega više ne računaju.

Zbog novonastale situacije iz Nadzornog odbora su najavili da će se obratiti Minsitarstvu omladine i sporta kako bi se problem razrešio.

Inače, kako prenosi portal „Balkan-handball.com“ dan uoči sednice je delovalo je da su regionalni savezi našli zajednički jezik i da će sve krenuti na bolje. Međutim,juče u hali „Slodes“ nije bilo ni reč o zajedništvu.

Zato je predsednik Saveza Božidar Đurković u veoma emotivnom govoru naglasio da je preživeo pakao u poslednje četiri godine.

- Ovo je vrhunac agonije i sve što se dešava nije u skladu sa ugledom i tradicijom našeg rukometa.Svi moramo da podelimo krivicu. Mislio sam da ću podneti izveštaj o radu, ali očigledno da ne postoji volja da radimo zajedno. Sebe ne vidim ovde, želim vam sve najbolje i ne računajte više na mene – rekao je Đurković i napustio halu „Slodes“.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna