OLIMPIJSKI SAVEZ SRBIJE POKREĆE PROJEKAT: Besplatno za buduće šampione

S. K.

16. 09. 2020. u 08:00

ODBOJKAŠKI savez Srbije se trudi da privuče što više dečaka da treniraju jedan od najpopularnijih sportova.

ОЛИМПИЈСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПОКРЕЋЕ ПРОЈЕКАТ: Бесплатно за будуће шампионе

foto: EPA

Zato su u trofejnoj organizaciji nedavno raspisali konkurs, koji traje do 31. decembra, za organizaciju besplatnih škola u okviru projekta "Odbojka zove - moj prvi smeč" za dečake od 6 do 14 godina.

- Cilj je afirmacija odbojke za dečake, jer Savez i predsednik Zoran Gajić žele da se naš sport širi i da u školama dođe što više dece. Verujemo da će ova akcija dodatno motivisati klubove i trenere za rad sa budućim šampionama. Odbojkaški savez će im pružiti veliku pomoć i podršku. Škola će biti besplatna za decu, a Savez će snositi troškove sale - kaže direktor muške i ženske reprezentacije Dejan Bojović.

Nekadašnji korektor naše selekcije ističe da će se poštovati sve epidemiološke mere zbog pandemije virusa korona:

- Svi u Savezu verujemo da sport može pomoći da se okrenemo pozitivnim stvarima, da donese zdravu energiju u kriznim vremenima. Nadamo se da ćemo sa uspehom pokrenuti akciju "Odbojka zove - moj prvi smeč".

Danas se navrašava 19 godina od prvog evropskog zlata u Ostravi, ali i 25 godina od bronze na Šampionatu Starog kontinenta u Atini. "Orlovi" će 1. oktobra obeležiti i 20 godina od trijumfa na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)