GORE OD OVOGA NE MOŽE: Prlainović godinama upozoravao na katastrofalno stanje u Partizanu

S. Krstović

09. 08. 2020. u 19:48

TEŽAK položaj srpskih klubova godinama zabrinjava Andriju Prlainovića. Jedan od naših najboljih vaterpolista je dobronamerno ukazivao na probleme i upozoravao na očajno stanje u Partizanu.

ГОРЕ ОД ОВОГА НЕ МОЖЕ: Прлаиновић годинама упозоравао на катастрофално стање у Партизану

Foto: N. Paraušić

Podržava svakog ko želi dobro crno-belima i našem vaterpolu. Trudi se i da ne razmišlja previše o Tokiju, gde je trebalo ovih dana da sa drugovima napadne olimpijsko zlato. Već se pomirio sa činjenicom da će se Igre održati dogodine.

- Još 2016. upozorio sam da Partizanu preti ono što mu se sada dešava. To je klub koji je godinama bio lokomotiva, oslonac, baza srpskog vaterpola. Sada je došao u situaciju da nema bazena, niti termina za decu, da se treneri mlađih kategorija snalaze po Beogradu kako bi održali treninge. Mislim da niže od ovoga ne može da ode jedan klub. Nepoznata mu je budućnost. Nema šta novo da se kaže, sve se zna. Kome nije jasno šta se dešava, neće mu ni biti. Klub velikog imena, ogromne tradicije, došao je do razočaravajućeg nivoa za sve nas iz vaterpola - priča u dahu Prlainović.

Ono što ga hrabri jeste odluka njegovih nekadašnjih saigrača iz Partizana da pokušaju da spasu klub.

- Podrška svakome ko želi bolje i Partizanu i srpskom vaterpolu. I nema šta tu nešto novo da dodam, osim da mislim da gore od ovog trenutka ne može - jasan je Prlainović.

Mada su pripreme reprezentacije zbog pojave korone među "delfinima" prekinute još krajem juna, to ne sprečava Prlainovića da svakodnevno ide na bazen:

- Konstantno treniram sa kondicionim trenerom reprezentacije Vladimirom Pajom Pavlovićem. Svakog jutra smo na Košutnjaku, a društvo nam prave Mandić, Lazić, Subotić, Viktor Rašović... Svi se spremamo za klubove i narednu sezonu. U dobrom sam fizičkom stanju, ali mi nedostaje igra, treninzi sa ekipom, loptom.

Da nema pandemije, ovih dana bi "delfini" u Tokiju napadali olimpijsko zlato.

- Ne razmišljam o tome posebno. Ali čudan je osećaj. Prvi put u karijeri pet meseci sam bez utakmica, nemam obaveza prema klubu, reprezentaciji, prepušten sam sebi. Zato jedva čekam da se vratim svom načinu životu, režimu treninga i utakmica - ističe Prlainović.

Posle neočekivanog rastanka sa mađarskim OSC, brzo je našao novi klub - francuski Marselj.

- Liga ide uzlaznom putanjom. Prvenstvo je sve zanimljivije. Oni koji ne znaju, Strazbur je bio prvak poslednje dve sezone, tako da je naš prvi zadatak da vratimo francuske trofeje. Jasno je i da žele da podignu nivo svog vaterpola, da reprezentacija bude što jača za Olimpijske igre 2024. u Parizu - kaže Prlainović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FORMULA 1: Ferstapen najbolji u kvalifikacijama, Hamilton žestoko podbacio