JOVOVIĆ ZA “NOVOSTI”: Ribnica kao talija, u Francuskoj mnogo prostora za napredak

S. Krstović

27. 07. 2020. u 22:10

NIJE ni raspakovao kofere u Kraljevu, a već se seli u Francusku.

ЈОВОВИЋ ЗА “НОВОСТИ”: Рибница као талија, у Француској много простора за напредак

Foto: N. Paraušić

Nikola Jovović je dolaskom u Ribnicu rasplamsao maštu odbojkaške javnosti, ali je posle sam nekoliko dana uspeo da pronađe zajednički jezik sa Tuluzom.

- Mogu da kažem da mi se Ribnica posrećila. Imao sam dogovor sa njima da odem onog trenutka kada dobijem pravu ponudu iz inostranstva. Ja sam i te kako zahvalan ljudima iz Ribnice, koji su me pozvali da treniram sa njima. Bio sam spreman i da zaigram za njih - priča Jovović.

Tehničar "orlova" je svestan da su danas vremena teška, da nije lako pronaći željenu sredinu...

- Sa Tuluzom sam pregovarao i pre nego što sam došao u Kraljevo. I posle više od deset dana uspeli smo da pronađeno zajednički jezik. Biće to novo iskustvo za mene. Francuska je organizovana zemlja, ugovori su sigurni, tako da ću sa te strane da budem miran - naglašava Jovović.

KORONA IZBACILA IZ RITMA

PANDEMIJA virusa korona je poremetila i odbojkaše. To priznaje i Nikola Jovović:

- Ne prija sportistima svaja pauza. Naročito kada se ne zna koliko će ona da traje. Nemogućnost da treniramo kao do sada, mnoge od nas izbacila je iz ritma. Nadam se da ćemo kvalitetnim radom to da nadomestimo i da ćemo uspeti što pre da se vratimo u takmičarsku formu.

Ideolog igre evropskih šampionata do sada je igrao u Nemačkoj, Italiji, Turskoj i Rusiji...

- Tačno je da ovo nova zemlja za mene, ali francuski stil i te kako dobro poznajem. Liga je veoma jaka, od 14 ekipa, 12 može svaka svaku da pobedi. Znači biće prostora i za napredak. Tuluz će 26. septembra biti domaćin F4 kupa, tako da bi bilo odlično ako bismo igrali makar finale, dok bi osvajanje trofeja bilo fenomenalno - ističe Jovović.

Kraljevčani su brzo osvojili Jovovića, koji veruje da će grad odbojke uskoro imati i moćnu Ribnicu.

- Nedavno ih je preuzeo Milan Simojlović, koji je i najzaslužniji što sam bio, istina nakratko, u Kraljevu. Ali sam se uverio da vreme radi za njih. Imaju tradiciju, podršku grada, fenomenalnu halu, fantastične uslove. Video sam i da igrači imaju potencijal. Drago mi je zbog srpske odbojke, Kraljeva. Pamtim da smo, dok sam nosio dres Vojvodine, imali teške duele sa Ribnicom. Želim im svu sreću - podvlači Jovović.

Palo je u oči da Nikola nije otišao u svoj matični klub, Vojvodinu, već je prihvatio poziv Kraljevčana.

- Nisam želeo da im remetim koncepciju. Imaju tim za narednu sezonu, planove, zbog čega nisam želeo da ih opterećujem. Uostalom, Milan me je pozvao i bilo mi zadovoljstvo što sam bio u Rubnici. A uvek ću biti dete Vojvodine - kaže Jovović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)