“Mađari nas i te kako poštuju”: Živko Gocić srećan što će i u novoj sezoni sarađivati sa našim vaterpolistima

S. Krstović

20. 06. 2020. u 20:37

ŽIVKO Gocić, starteg vaterpolista Solnoka, smatra da su Mađari povukli dobar potez kada su odlučili da nova sezona startuje 25. jula.

“Мађари нас и те како поштују”: Живко Гоцић срећан што ће и у новој сезони сарађивати са нашим ватерполистима

Foto: N. Paraušić

Zato su klubovi već 15. juna počeli pripreme, kako bi igrači imali dovoljno vremena da se vrate u formu koju su imali pre pandemije virusa korona.

- Pošto su otkazana najveća sportska takmičenja, mađarski savez je odlučio da sezona počne ranije. Postojala je opasnost i od toga da izgube sponzore, a ovako je postignut dogovor o tome da oni svoje obaveze iz aprila ispune tokom leta. Mislim da su povukli pravi potez, jer je vaterpolo letnji sport. Igraće se na otvorenim bazenima, ali zasada ne znam da li i pred publikom. Ali biće dosta TV prenosa, što će doneti pravu promociju vaterpola - ističe Gocić.

Iz našeg ugla neobično deluje to što će Mađari pobednika Kupa za sezonu 2020/'21. dobiti krajem avgusta.

- Već 25. jula počinju turniri za Kup. Igraćemo četiri vikenda, a onda će se održati finalni turnir. Po završetku Kupa počeće prvenstvo. U svakom slučaju, ovo je dobro za vaterpolo - naglašava Gocić.

Solnok je poslednjih godina "srpski klub". Prošle godine u klubu su bila šestorica, a ove će uz Gocića biti Filipović, Duško Pijetlović i Drašović. U međuvremenu, tim su napustili Viktor Rašović, Subotić i Lazić.

- To što nas ima toliko Mađarima ne smeta. Prihvatili su nas i uvek podržavali. Međutim, kada se desila pandemija, naročito u prvih 30 dana, nismo znali kakva će nam biti sudbina. Plašili smo se da ne ostanemo bez sponzora, a klub je odlučio da ne produži ugovore sa Rašovićem, Lazićem i Subotićem. Oni su se pokazali kao vrhunski profesionalci i igrači. Ali viša sila je neumoljiva. Sada smo se stabilizovali, došao nam je Filipović, tako da očekujemo vrhunske rezultate - podvlači Gocić.

Solnok je neočekivano izgubio "vajld kartu" za Ligu šampiona.

- To je čudna odluka LEN. Čak smo to prvo saznali iz medija, a tek kasnije nam je stigao dopis. Igraćemo u kvalifikacijama i verujem da ćemo se izboriti za Ligu šampiona, koju smo osvojili 2017. - uveren je Gocić.

Zbog obaveza u Solnoku, Gocić ovog leta neće raditi sa našim mladim igračima.

- Vodim selekciju 2004. godište. Srećom, sa mnom je Miloš Korolija, lako se dogovaramo, tako da neće biti problema. Bitno je da okupimo dečake i da sada, kada imamo priliku, na miru radimo na njihovom tehničkom i taktičkom usavršavanju. I njima nije prijala višemesečna pauza - ističe Gocić.

POVRATAK U ŠKOLU

NEKADAŠNjI kapiten Srbije je proteklih nedelja "završavao" prvi razred sa starijim sinom Bogdanom (8), koji ide u mađarsku školu.

- Nastava je, kao i u Srbiju, bila onlajn. Prijalo mi je, jer sam osvežio moj mađarski. A Bogdan odlično govori i srpski i mađarski. Jer, kod kuće pričamo srpski, a preko leta je ovde. Ako se vratimo u Srbiju bez problema će preći u našu školu, a ako odemo u neku drugu zemlju ni tu neće imati problema, jer su, kako sam video, školski programi u EU dosta slični. Mlađi, dvogodišnji Stefan već priča srpski - ponosan je Gocić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna