PARIZ SVE DALJI: Japan preslišao „orlove“ i udaljio ih od Olimpijskih igara

Novosti online

24. 05. 2024. u 08:30 >> 08:24

Težak poraz odbojkaša u Rio de Žaneiru. Srbija je u drugom kolu Lige nacija izgubila od Japana sa ubedljivih 3:0 (25:20, 25:16, 25:22).

ПАРИЗ СВЕ ДАЉИ: Јапан преслишао „орлове“ и удаљио их од Олимпијских игара

Foto: Profimedia

Sa maksimalnim porazom, ekipa Igora Kolakovića je izgubila i 5,38 bodova na FIVB rang-listi, pa je izgubila devetu poziciju, koja trenutno vodi na Olimpijske igre. Sada je ispred našeg tima Kuba.

Japan je bio favorit pre početka meča, iako nije bio u najjačem sastavu – i pokazali su izabranici Filipa Blana zašto je to tako.

Na veoma visokom nivou su „samuraji“ odigrali ceo meč, izuzetno brzi i precizni su bili u napadu, bolji na kraju u bloku i bili su na svakoj lopti. Srbija se mučila da pronađe ritam, menjao je selektor sastav tima - ali nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju.

Najbolji u srpskom timu bili su Marko Ivović i Dražen Luburić sa po osam poena, Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević su imali po pet.

"Плава чета" сада има победу и пораз у Лиги нација. Наредни меч играће у суботу од 2 часа ујутру против Бразила.

Foto: Profimedia

Japan je u Brazil došao bez Rana Takahašija i Jukija Išikave. Ipak, na izuzetnom nivou je odigrao prvi set protiv Srbije. Pokrivali su odlično polje „samuraji“, u napadu su bili brzi i precizni pa su lako dolazili do poena.

Van ritma je bila „plava četa“. Problemi na prijemu uslovili su i nešto lošiji napad. Nije uspevao naš tim ni servisom da napravi probleme rivalu. Pokušavao je Kolaković izmenama i tajm-autima da nešto promeni, ali bezuspešno.

Sa Kujundžićem u postavi je naš tim počeo drugi set. I sa novom energijom je Srbija uspela da uspostavi kontrolu, čak i povede sa 8:6. Međutim, nisu odstupali od svoje igre Japanci, odlično su se branili, stabilni su bili u bloku i preokrenuli su rezultat. Držali su korak za naši momci korak za rivalom do 15:14, kada je usledila serija „samuraja“ na servise Sekite. Nisu srpski odbojkaši uspevali da nađu rešenje u napadu, pa je semafor brzo pokazao 21:14! Potpuno je stala „plava četa“, nije imala šanse u završnici drugog perioda.

Sevnule su i varnice početkom trećeg seta, naljutila je Kovačevića jedna reakcija Japanaca, a „podržao“ ga je blok koji je zaustavio potom Nišidu za 9:9. Međutim, nije Srbija koristila svoje šanse u nastavku - nada je postojala da bi nešto moglo da se uradi na nezgodne servise Krsmanovića i Luburića, ali se Japan nije dao.

Prilazila je „plava četa“ nekoliko puta na poen zaostatka, međutim, preokret je izostao. Imao je Ivović napad za izjednačenje na kraju, ali ga je blok Japana zaustavio za prvu meč-loptu. Greškom našeg tima okončan je meč.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!