U SUSRET OI - "PARIZ 2024" Gimnazijalci iz Srbije prisustvovali paljenju olimpijskog plamena

Novosti online

17. 04. 2024. u 09:58

Plamen koji će goreti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu upaljen je danas u drevnoj Olimpiji, na jugu Grčke. A čast da budu deo spektakla imali su i predstavnici Srbije, učenici beogradske Sportske i informatičke gimnazije Prestiž. Oni u Olimpiji borave od nedelje, gde učestvuju na prvim Evropskim edukaciono-sportskim igrama. Organizator takmičenja je Evropska federacija za školski sport (ESSF), čiji je predsednik proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković.

У СУСРЕТ ОИ - ПАРИЗ 2024 Гимназијалци из Србије присуствовали паљењу олимпијског пламена

FOTO: ESSF

- Bilo je zaista prelepo biti deo ovog spektakla. U Olimpiji na ostacima hramova i sportskog terena, 776. godine pre nove ere održane su prve drevne Igre, preteča Olimpijskih igara. Program je bio fenomenalan i nekoliko hiljada pre svega mladih uživalo je i ovo će pamtiti čitav život – istakla je Gorica Bilak Moconja, glavni delegat na Evropskim edukaciono-sportskim igrama.

FOTO: ESSF

Srbiju su predstavljali Lena Kojadinović, Irina Kontić, Natalija Maravić, Dositej Đurić, Lazar Antonijević i Andrija Bigović. Uz njih je i direktor Sreten Srećković, koje je na dolasku dočekao generalni sekretar ESSF Stelios Daskalakis.

- Ovde je zaista dinamično. U dva dana imali smo puno aktivnosti i zanimljivih radionica. U ponedeljak je centralni događaj bio potpisivanje memoranduma između Grčke i Francuske, oko predstojećih Olimpijskih igara u Parizu. Taj deo se, uz prisustvo predsednika MOK Tomasa Baha i predsednice Grčke Katarine Sakelaropulu, odigrao u Muzeju u Olimpiji. U sredu putujemo u gradić Maraton, nadomak Atine, gde nas u tri dana čekaju nove radionice i sportska takmičenja. Trudimo se da svuda na najbolji mogući način predstavimo Srbiju i grad Beograd – istakao je Sreten Srećković.

FOTO: ESSF

BONUS VIDEO: ODBRANjEN PENAL SPASAO PARTIZAN: Jovanović junak crno-belih u Kupu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola