JOŠ BOD DO EVROPSKOG PRVENSTVA: Rukometašicama u nedelju u Zrenjaninu dovoljan i remi sa Turskom kako bi ostvarile cilj

S. K.

04. 04. 2024. u 12:07

BUGARSKOJ su još jednom održale čas iz rukometa i odmah su se okrenule odlučujućem duelu sa Turskom. Naše dame, posle efektne pobede nad Bugarkama (35:17), bod deli od plasmana na EP od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Ali, izabranice Uroša Bregara žele da u nedelju (18.00), u Zrenjaninu, u poslednjem kolu grupe 6, pobedom nad Turkinjama završe kvalifikacije za odlazak na šampionat Starog kontinenta.

ЈОШ БОД ДО ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Рукометашицама у недељу у Зрењанину довољан и реми са Турском како би оствариле циљ

Tanjug/AP

- Lepo smo otvorile utakmicu, u duel sa Bugarkama ušle smo fokusirano, a trener Uroš Bregar dao je šansu svim devojkama. Lepo smo odigrale. Spremne smo za duel sa Turkinjama, to nam je najbitniji meč i želimo da na pravi način završimo kvalifikacije za EP - ističe za sajt RSS Aleksandra Stamenić, koja je bila naša najubojitija rukometašica sa osam pogodaka.

Naše devojke su protiv Bugarki igrale ozbiljno i odgovorno. Nisu se opuštale, a meč su rešile već na početku, kada su u 13. minutu povele sa 10:0. Domaće igračice su prvi pogodak postigle u 15. minutu, a takav razvoj događaja na terenu omogućio je strategu Srbije Urošu Bregaru da šansu pruži i mladim igračicama. Bila je to i proba za duel sa Turkinjama, jer naše devojke žele da sa vernim navijačima u Zrenjaninu na pravi način proslave plasman na EP. Ne bi trebalo izgubiti iz vida da Srpkinje imaju gol-razliku +46, a Turkinje +13, zbog čega im i remi donosi drugo mesto. Ali jasno je da neće da kalkulišu.

Jedna od mlađih, koja je iskoristila ukazanu šansu, bila je i pivot Naisa Jelena Knežević.

- Bila je to jedna sjajna utakmica. Uradile smo sve što se tražilo od nas, ispunile smo svaki zahtev našeg trenera. Ponosan sam na devojke, jer smo igrale kao jedna, kao tim i nadam se da ćemo ovako igrati i protiv Turske - naglašava za sajt RSS Jelena Knežević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)