NEĆE MOĆI! Poništen svetski rekord američkog atletičara

Novosti online

28. 02. 2024. u 11:45

Svetski rekord u trci na 400 metara u dvorani koji je postavio Kanađanin Kristofer Morales-Vilijams neće biti ratifikovan zbog problema sa propisima, koji se odnose na startne blokove, saopštilo je Udruženje atletskih i kros trenera SAD (USTFCCCA), prenosi danas Rojters.

НЕЋЕ МОЋИ! Поништен светски рекорд америчког атлетичара

Foto: EPA

Kristofer Morales-Vilijams (19) je pre tri dana pobedio u trci na 400 metara na Univerzitetskom atletskom dvoranskom mitingu u Fajetvilu u Arkanzasu s vremenom 44,49 sekunde, čime je postavio novi svetski rekord. Morales-Vilijams je student sa Univerziteta Džordžije. Međutim, USTFCCCA navodi da ovo vreme ne može da bude zvanično priznato kao svetski rekord.


U izveštaju USTFCCCA se navodi da startni blokovi, koji su korišćeni na trci, nisu bili u skladu sa propisima Međunarodne atletske federacije. Po tom propisu, blokovi moraju da budu povezani sa "start informacionim sistemom" Međunarodne atletske federacije koji prati vreme reagovanja.


Rojters podseća da svetski rekord ostaje u vlasništvu američkog atletičara Majkla Normana koji je u martu 2018. godine 400 metara istrčao za 44,52 sekunde.


Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice